RIJEČKI NADBISKUP MATE UZINIĆ OMOGUĆITELJ ILI BRANITELJ ZLOSTAVLJANJA U CRKVI U HRVATSKOJ?

Nadbiskup Uzinić se predstavlja kao najveći borac protiv pedofilije i zlostavljanja u Crkvi u Hrvatskoj, ali samo za neke, dok ovakve poput Stipetića štiti i skriva zahvaljujući svom zamjeniku Tomljanoviću velikom prijatelju Stipetića, časti, vlasti i novca.

Potaknuti mnogim istupima riječkog nadbiskupa Mate Uzinića u medijima odlučili smo izaći u javnost.

Dobili smo pismo Marka Lučića oca mladića i bogoslova Mateja Lučića koji je stanovao u našoj župnoj kući u Crikvenici u kojem njegov otac moli pomoć Riječku nadbiskupiju i nadbiskupa Uzinića za svoga sina Mateja koji je upao u ralje velečasnog Marka Stipetića koji je zlostavljač, homoseksualac, drogeraš i alkoholičar. Marko Stipetić bio je odgojitelj u riječkoj bogosloviji i sve je počelo kad je Matej Lučić imao oko 17 godina. Sve je znao tadašnji rektor bogoslovije velečasni Marijo Tomljanović njegov veliki prijatelj i zaštitnik.

Marka Stipetića cijelo vrijeme štiti nadbiskup Uzinić i zamjenik nadbiskupa Uzinića velečasni Marijo Tomljanović, a Uzinić i Tomljanović su jako prisni i međusobno se pokrivaju.

U jednom baru u Crikvenici u pijanom stanju velečasni Marko Stipetić se hvalio da je on sve riješio jer nakon ovog šokantnog pisma oca velečasni Stipetić uplaćuje 20.000 eura na račun Riječke nadbiskupije i Matej je vraćen u bogosloviju. Novac je uplaćen za zataškavanje zločina i šutnju.

Naša župa nema sreće jer prije Stipetića župnik je bio materijalist velečasni Tomljanović koji je uz pomoć naše župe otplatio svojim roditeljima dugove nastale zbog kredita u švicarskim francima, a prije njega velečasni Marinko Kajić koji je prokockao 40.000 eura našeg župnog novca kojeg nikada nije vratio.

Nadbiskup Uzinić se predstavlja kao najveći borac protiv pedofilije i zlostavljanja u Crkvi u Hrvatskoj, ali samo za neke, dok ovakve poput Stipetića štiti i skriva zahvaljujući svom zamjeniku Tomljanoviću velikom prijatelju Stipetića, časti, vlasti i novca.

Nedavno je Uzinić stavio u našu župu još jednog svećenika velečasnog Vjekoslava Đapića koji radi u nadbiskupiji kao glavni za svećenike i to je samo da se zaštiti od medija u slučaju da ovo sve izađe u medije jer naša župa je malena i uvijek smo imali samo jednog svećenika.

Više puta smo upozoravali i pisali ali se ništa ne poduzima.

Župljani i građani Crikvenice

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s