Španjolci izglasali fašistički ‘Zakon o sigurnosti građana’: Kazne za prosvjednike do 600.000 eura!

Početna

Napisao   

 

Španjolci izglasali fašistički 'Zakon o sigurnosti građana': Kazne za prosvjednike do 600.000 eura!

Foto Internet

Totalitaristički režimi već desetljećima ne otkrivaju pravo lice odmah već koriste princip totalitarističkog šuljanja, a upravo to otkrio je portal Reddit putem Zerohedge web sajta.

Naime, konzervativna Vlada Španjolske upravo je izglasala kontroverzni ‘Zakon o sigurnosti građana’ u kojem se propisana kazna za ‘nedopuštene’ prosvjede diže na čak 600.000 eura dok je kazna za ‘uvredljive’ slogane protiv vlasti i države dosegla vrtoglavih 30.000 eura. Naravno, tko iste ne plati – ide u zatvor!

Ovakav zakon već je prozvan neofeudalnim, a najveći problem izaziva činjenica da i brojne druge države podržavaju taj pristup. S takvim stavovima prosvjednici idu ka putevima osobnih bankrota, a isto tako državno tijelo koje odlučuje o dopuštanju prosvjeda dobiva enorman značaj. Španjolci će paralelno postrožiti i sindikalne mogućnosti prosvjeda, a političari s ljevice smatraju kako je riječ o očiglednom kriminaliziranju prosvjeda.

Slični primjeri ne dolaze samo zbog EU pritisaka. Tajnik liberalne demokratske stranke Shigeru Ishiba usporedio je demonstracije s terorizmom zbog isticanja samo jedne strane i razmišljanja. Time je dobro uzburkao javnost, a zanimljivo je uočiti kako ove promjene po prvi puta u par desetljeća ne dolaze iz SAD-a već iz drugih dijelova svijeta.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s