Don Ivan Grubišić traži vraćanje vjeronauka iz škola u crkve

Večernji list

Autor:
Slavica Vuković

– Ja ću predložiti, a tko će to provesti, vidjet ćemo – obrazložio je inicijativu don Ivan Grubišić.

Don Ivan Grubišić, umirovljeni svećenik i saborski zastupnik najavio je u utorak u Splitu kako pokreće inicijativu za raspisivanje referenduma na kojemu će se građani Hrvatske izjasniti treba li se vjeronauk iz škola vratiti u crkve. Konferenciju za novinare na kojoj će detaljnije obrazložiti svoju inicijativu, za koju očekuje da će okupiti dragovoljce voljne za prikupljanje potpisa za zahtjev, održat će idućega tjedna.

– Ja ću predložiti, a tko će to provesti, vidjet ćemo. Očekujem da bi se mogli javiti dragovoljci koji će prikupljati potpise da održimo referendum da vratimo vjeronauk u crkvene prostore da ne opterećuje sadržaje i ulogu civilnog društva jer je Hrvatska Ustavom definirana kao civilna država. Bitno je naglasiti da se ne radi o izbacivanju vjeronauka iz škola već njegovo vraćanje crkvi – kratko je obrazložio don Ivan Grubišić inicijativu. Dodaje kako je važno sačuvati integritet vjeronauka i mlade ljude vezati i za crkvu, a ne samo za školu.

Nije to prvi put da don Ivan Grubišić izjavljuje kako vjeronauk ne treba održavati u školama. O tome nam je govorio i kada je izlagao svoj program u predizbornoj kampanji za Hrvatski sabor. Iako ima istomišljenika u vladajućoj garnituri, očito drži kako je referendum najučinkovitiji način da se to pitanje uredi. Ukoliko zaključi da su građani zainteresirani s prikupljanjem potpisa započet će vrlo brzo, već sljedećeg tjedna.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s