Referendum… imati….a opet, ništa ne imati

Prvi puta u povijesti jednog naroda, Katolička crkva je pokrenula jedan, a uskoro još jedan i u doglednoj budućnosti tko zna još koji referendum. Sve se događa pod motom “događanje nezadovoljnog naroda (u stvarnosti – nezadovoljne crkve)”.

 

Građani imaju svjetovnu vlast, koju su izabrali kako bi štitila njihove interese. Imaju, ali ipak nemaju.

Imaju i crkvenu vlast, imaju, ali opet nemaju potrebnu zaštitu niti od jednih niti od drugih.

Što je u stvari referendum? Je li to pitanje u korist svih građana ili je to pitanje – kako najbolje podijeliti i razjediniti građane? Kakvu će konkretnu korist tim referendumskim pitanjem imati svi građani, neovisno o rezultatu? Da li će im to donijeti više mira, duhovnog i materijalnoga blagostanja?

Postoje oficijelni 3+1 paralelni stupovi vlasti. Crkva, kao paralelni, u svima trima državotvornim stupovima vlasti ima znatan broj vjernika koji su po crkvenom zakonu dužni (čitaj: obvezni) prvenstveno štititi interese svoje vjere i svoje crkve. Prenesemo li pogled na ostale razine u društvu – institucije države, ….. ozbiljno je pitanje tko upravlja Republikom Hrvatskom?

Jesu li pederi, ateisti, komunisti, drugo misleći….samo okidači stvaranja klime kaosa, kako bi se na pijedestal spasenja postavio i trajno za-cementirao određeni vjerski svjetonazor građanskog življenja? Žele li se ušutkati i ukloniti svi potencijalno nabrojeni neprijatelji?

Jesu li na sceni već oprobani tradicionalno poznati principi:

Podijeli, veži i vladaj.

Stvori nered, buku, strukture vladanja i vanjske forme.

Zaboravi etička načela.

Budi nepopustljiv i uporno brani svoja stajališta.

Širi nezadovoljstvo i rovari protiv drugoga, gledaj samo ono loše na svojim bližnjima.

Budi nemilosrdan jer si u pravu. Tko si prisvoji pravo taj je jači.

Kako funkcioniraju svi ti principi? U ime ljubavi! U ime pravednosti! U ime naroda! U Ime obitelji! U ime Boga!

I eto ga: referendum – “Inicijativa u ime obitelji”!

Što mu je prethodilo – okidači: pederi, lezbače, komunjare, nezaposlenost, ekonomska nesigurnost – stvaranje kaosa, straha, nesigurnosti?

Mnogi isprovocirani (logično, braneći svoja ljudska prava) svojim reakcijama upecani su na taj dobro smišljeni i ponuđeni lijepak, koji je došao s oltara. Isto tako upecana je i ona druga strana, tradicionalni čovjek koji reagira na način kako je odgojen, što je potpuno razumljivo i nikako nije za osudu.

Cilj je postignut, isprovocirati dvije ili više strana koje se potom mjesecima, pa i godinama glođu i ratuju. Na žalost, nije profitirala niti jedna isprovocirana strana, već oni koji su sve to isprovocirali.

Perpetum mobile uvijek se vrti oko posljedica a ne oko uzroka. Uvijek u i oko naroda, a ne oko svjetovnih i crkvenih vlastodržaca i njihove kamarile.

Milijardu razloga (proračunskih kuna) imaju građani da izađu na referendum kako bi se Ustavom potvrdio brak muškarca i žene, jer do sada brak nije bio priznat!?

Četrdeset osam milijuna (proračunskih referendumskih kuna ) razloga imaju građani da izađu na crkveni referendum i ovjekovječe brižnost crkve za svoj narod!?

REFERENDUMSKO “DA”….imati…. a opet, ništa ne imati…

Katolička crkva u Hrvata je “revolucionarna i napredna” i pilot projekt za ostalu Europu. Slijede referendumi u Sloveniji, Mađarskoj,…….

REFERENDUMSKO “DA”…..imati….a opet, ništa ne imati

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s