Biskupi i župnici na misama vodili kampanju ‘za’

 

Autor: tportal.hr/HinaDatum objave:

24.11.2013

TJEDAN PRIJE REFERENDUMA

Nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić i katedralni župnik Tomislav Ćubelić danas su na misi u splitskoj katedrali Sv. Duje pozvali vjernike da izađu 1. prosinca na referendum i zaokruže odgovor ‘za’ na pitanje jesu li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

Nadbiskup Barišić je također svim župnicima u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji uputio pismo u kojem ih poziva da potaknu vjernike da izađu na ovaj referendum i glasuju za.

‘U nedjelju je ispit zrelosti. Potrebno je da izađemo odgovorno na referendum, kamo sreće da to bude odluka velikog postotka onih koji su Isusovi’, istaknuo je nadbiskup Barišić obraćajući se vjernicima na kraju mise, a katedralni župnik Tomislav Ćubelić je rekao kako je ‘puno onih koji su protiv i svi će izaći na referendum’.Nadbiskup Barišić je kazao kako na pitanje koliko je 1+1 ima više odgovora ali nisu svi točni. ‘Netko će reći ‘dva’, netko će ‘dvije’, a točan odgovor je ‘dvoje”, poručio je.

U pismu župnicima Splitsko-makarske nadbiskupije, mons. Barišić naglašava kako je vrijeme Došašća i kršćanske duhovne priprave vrijeme ‘našeg obraćenja i donošenja važnih odluka za bolji ljudski i vjernički život’. ‘Naša zajednička odluka je i izlazak na referendum za svetost braka muškarca i žene u hrvatskom narodu’, ističe nadbiskup u pismu.

Jedna misao o “Biskupi i župnici na misama vodili kampanju ‘za’

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s