Kada se Papi dokaže laž – papa Ratzinger kao Benedikt XVI postao sinonimom klerikalno-seksualnog nasilja i duševnog terora nad djecom!?

Iz stranih medija: Moris Hoblaj

Siječnja, 21.01.2022 – Süddeutsche Zeitung, Frankfurter Rundschau, Fraankfurter Allgemeine, Spiegel und Stern  izvješćuju:

NJEMAČKO IZVJEŠĆE: Optužili bivšeg papu Benedikta za nečinjenje u četiri  slučaja zlostavljanja - Fenix Magazin
fenox-magazin.de

Izvješće o zlostavljanju koje je naručila nadbiskupija Münchena i Freisinga otkriva “užasnu bilancu” seksualnog zlostavljanja i duševnog terora nad djecom od strane katoličkih svećenika – u koju je također umiješan i umirovljeni  papa Benedikt XVI – papa Ratzinger. Prema novoj prijavi zlostavljanja koju je sastavilo münchensko odvjetničko društvo po nalogu nadbiskupije München-Freising za Katoličku crkvu, umirovljeni papa Benedikt XVI.  snosi “u najmanju ruku moralnu odgovornost” za brojne slučajeve zlostavljanja i duševnog terora nad djecom koje je moguće dokazati tijekom njegovog službovanja kao nadbiskupa kardinala u Münchensko – Freisinškoj nadbiskupiji.

Papa Benedikt XVI – Ratzinger u mirovini umiješan u slučajeve zlostavljanja nad najmanje 497 djece i mladih i prozvan za laganje – to je najgori scenarij za Katoličku crkvu!

Prema izvješću, najmanje 497 djece i mladih bile su žrtve seksualnog zlostavljanja i duševnog terora u biskupiji u Gornjoj Bavarskoj između 1945. i 2019., a 173 od 235 crkvenih službenika među navodnim počiniteljima bili su svećenici. Bivši Papa umiješan je također u slučajeve zlostavljanja i optužen za laganje – to je najgori scenarij za Katoličku crkvu. Još šokantniji je gotovo svakodnevni sustav zataškavanja koji otkriva najnovije izvješće o seksualnom zlostavljanju djece od katoličkih klerika. Izvješće na gotovo 2000 stranica navodi da je 40 klerika nastavilo raditi u pastoralu i nakon poznatih slučajeva zlostavljanja, odnosno da se to toleriralo. U slučaju njih 18, to se dogodilo čak i nakon “aktualnih osuda”, kako je rekao odvjetnik Martin Pusch. Ukupno 43 klerika nije poduzelo “potrebne mjere sankcijske prirode”. 

Izvješće sa sastanka, kojeg poriče papa Ratzinger, prozvalo Benedikta XVI. za “neistinite tvrdnje” – odnosno, lažljivcem. 

Posebno je ozbiljna optužba stručnjaka da Ratzinger ne želi reći istinu, odnosno, da laže (op.aut.) u vezi slučajeva seksualnog zlostavljanja djece od strane svećenika u njegovoj nadbiskupiji. Stručnjaci-odvjetnici pozivaju se na protokol sastanka koji sugerira da je, suprotno onome što sam tvrdi, kao münchenski nadbiskup bio nazočan 1980. na osjetljivom sastanku na kojem je odlučeno da se jedan od svećenika preseli u Bavarsku. Odvjetnik kanonika iz Münstera Thomas Schüller rekao je da izvješće nepobitno osuđuje Benedikta XVI. zbog “neistine”. Svojom izjavom Ratzinger je “progutao posljednju priliku da se očituje sa svojom odgovornošću nadbiskupa Münchena i Freisinga za prikrivanje seksualnih delikata”, rekao je Schüller za “Rheinische Post”. Papu Benedikta XVI. autori izvješća optužuju za nedolično ponašanje u ukupno četiri slučaja između 1977. i 1982. godine. Tu spada i posebno težak slučaj zlostavljača, koji je tadašnji kardinal “s velikom vjerojatnošću” svjesno koristio u pastoralu. Nakon što su optužbe postale poznate, kasniji papa je navodno dao lažne izjave. Posebno je ozbiljna optužba stručnjaka da Ratzinger nije htio reći istinu u vezi sa slučajevima. Taj isti svećenik je kasnije ponovno zlostavljao djecu i za to je bio i osuđen. Odvjetnik Ulrich Wastl, koji je bio uključen u izvješće o ovom sastanku, rekao je da Ratzingerovu izjavu, koju je papa dao ovih dana, smatra “malo vjerodostojnom”, (op.aut.) narod bi rekao lažnom. 

Njegov iskaz na 82 stranice možete pročitati u prilogu izvješća koji je sada objavljen na web stranici odvjetničkog društva. Katolička crkva: Brojni klerici ostali su u pastoralu nakon slučajeva zlostavljanja.

Komentar autora članka:

Djeca i mladi postaju robovi svećenika pedofila. Kako dugo još?

Unatoč svim uvjeravanjima i lijepim govorima za javnost, seksualni zločini u redovima svećenika još uvijek se strogo ne raščišćuju. Djeca i mladi stalno postaju robovi svećenika pedofila. Desetljećima su svećenike pedofile prikrivali i premještali iz župe u župu uz pomoć djela žrtava i vjernika koji su šutjeli i šute. I to je također grijeh protiv Svetog Duha, jer oni ne samo što mlade ljude ostavljaju duševno traumatizirane, već ih također otuđuju od Boga. Bezbroj djece koja su u domovima katoličkih ustanova bila zlostavljana, zloupotrebljavana i prinuđena na prisilan rad, do danas nije dobilo odštetu.

Lažni «Sveti otac» u Rimu, koji ne poštuje Deset zapovjedi božjih – može li biti „namjesnik Boga istine“?, ili je pak  namjesnik boga podzemlja kojeg je Isus nazvao; … ocem laži i ubojicu od samog početka?

Isus je bio jednostavan, skroman čovjek koji je u svemu iskazivao čast Bogu. Njegovi navodni sljedbenici – pape, u sva vremena su se i to u ime Isusa Krista okruživali sa svom raskoši koja se samo može zamisliti, za koju je narod morao krvariti i još krvavi. Oni njeguju kult osobe i daju se štovati kao «Sveti Otac», premda je Isus rekao: «Ne dopustite da vas nazivaju Ocem» i «Samo je jedan svet, vaš Otac nebeski». Tom Ocu u Očenašu jednostavno se obraćamo kao «Ocu», a njegovim navodnim i samozvanim zastupnicima na Zemlji treba se međutim obraćati s «Vaša svetosti». Dali se vrhovni svećenik rimske crkve obučen u poganske odore smatra veći od Boga? Sudeći po njegovim riječima i djelima nekada i danas – nema sumnje. On i njegova crkva ne bi se trebali više zvati kršćanski, jer to nije već 1700 godina.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s