Odgovor Morisa Hoblaja na komentar Zlatka Pintera na facebooku povodom članka: “Kada se Papi dokaže laž – papa Ratzinger kao Benedikt XVI postao sinonimom klerikalno-seksualnog nasilja i duševnog terora nad djecom!?”

Komentar Zlatka Pintera na članak Morisa Hoblaja objavljenog na Facebooku Udruge David:

Antikatolička udruga koja želi nametnuti hrvatskom katoličkom puku neki drugi svjetonazor, ne mogu se pomiriti kako je sasvim logično i prirodno da u državi u kojoj su u apsolutnoj većini katolici, katoličke – kršćanske vrijednosti budu društveno najprihvatljivije i najraširenije. I kako mislite svoju volju nametnuti većini, gospodo? Silom ili manipulacijom? Koliko vidim za sada pokušavate na ovaj drugi način. Kad ste utemeljili udrugu 2007. godine, bilo vas je 20. Koliko vas je danas?

Odgovor Morisa Hoblaja:

Poštovani gospodine Zlatko Pinter,

molim Vas, tko kome nameće neki drugi svjetonazor?

Nije li to bila i jest Katolička crkva s papom na čelu već gotovo 1700 godina i to ognjem-lomačama i mačem. Mišljenja sam da u tom slučaju imate prilično toga za počistiti pred svojim vlastitim katoličkim pragom.

Gospodine, koliko je onih koji odišu duhom kojeg posreduje David neznam, ali broj sigurno nije onaj za kojega vi mislite da jest?

Što se tiče apsolutne većine katolika u državi u kojoj živite, a koju vi poistovjećujete s kršćanskom, mislim da niste u pravu da su svi katolici i kršćani  i da se mogu poistovjetiti s apsolutnom većinom kršćana, naime s onima koji bi slijedili Isusa iz Nazareta u smislu Deset zapovjedi i Isusovog Govora na Gori? Jer Isus iz Nazareta bio je, ne samo u svoje vrijeme nego i danas, Svojim učenjem protiv apsolutne većine tadašnjeg vladajućeg svećenstva i njihovih svjetskih imućnih podanika koji su bili protiv božjih zakona  i nije ih trpjela. Ta masa je, tada kao i danas, bila slijepa i gluha za istinu i podložna i poslušna duhovnoj ekscelenciji, tj. sa svećenstvom protiv istine. Protivnici istine koju su propovijedali veliki proroci i Isus iz Nazareta, ako im je zatrebalo oni su javno lagali i klevetali pobornike istine kako bi i dalje mogli lagati i voditi mase. Nije li Isus rekao; Slijepac vodi slijepca i oba će pasti u ponor!?

Ljudi, prije svega katolici, nekada i danas, umjesto da su razmišljali o tome što je Isus govorio slijedili su i slijede svećeničku kastu koja je u svoje vrijeme klevetala, zatočila, mučila i dala razapeti Isusa a iza Kristovog uskrsnuća progonila i ubijala drugomišljenike.

Poznato Vam je sigurno i to da je Isus  znao što mu svećenstvo priprema ali se nije uplašio već dostojanstveno svjedočio za Oca, za istinu pred svećenstvom i vlastima onoga vremena uz cijenu mučenja, razapinjanja i smrti na križu. Nije li to primjer svakome tko javno govori da je kršćanin te ljubi i živi za istinu?

Samozvani namjesnici Boga, pape na zemlji – nisu nikada imali poteškoća prekršiti božje zapovjedi kada im je to obećavalo materijalnu dobit i udoban život, npr. klevetati, lagati, mučiti, ubijati vlastite vjernike i drugomišljenike i oskvrnjivati seksualno djecu umjesto da ih zaštite – kao što nam to danas govori slučaj pape Ratzingera.

Po mojem, te samozvane namjesnike božje, polako budni ljudi, kojih ima sve više i više, prepoznaju kao one koje je smisleno apostrofirao Isus iz Nazareta riječima: Vaš bog je bog podzemlja, ubojica i lažljivac od samog početka. 

Poštovani gospodine Pinter vi ste slobodni misliti i argumentirati kako želite i to vam nitko ne osporava ali to pravo imaju i drugi koji nisu katolici u državi za koju vi mislite da je katolička? U njenom Ustavu stoji nešto sasvim drugo. Jer kada bi vam to osporavao onda bi bio kao i Vi a to nije moj cilj.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s