Sramota! Djeca u Hrvatskoj gladuju, a Vlada daje 3,2 milijuna kuna Crkvi u BiH za ratu kredita!

Index.hr
Sramota! Djeca u Hrvatskoj gladuju, a Vlada daje 3,2 milijuna kuna Crkvi u BiH za ratu kredita!
Piše: I.Ć.
11.12.2014.

VLADA Zorana Milanovića uplatit će Vrhbosanskoj nadbiskupiji iznos od 425,042 eura kao pomoć pri podmirenju rate kredita! Prema Vladinom dokumentu tako će se više od 3,2 milijuna kuna isplatiti iz proračunskih zaliha Državnog proračuna! Za isplatu milijuna za Crkvu zaduženo je Ministarstvo financija.

Naime, Ministarstvo financija zatražilo je od Vlade da se odobre sredstva Vrhbosanskoj nadbiskupiji kako bi se podmirile rate kredita za izgradnju svećeničkog doma u Sarajevu. Kredit je ugovoren kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak 2007. godine.

“Vrhbosanska nadbiskupija nije u mogućnosti namiriti ratu kredita ne samo poradi sveopće ekonomske krize, već ponajprije iz razloga nužne prenamjene dotada raspoloživih sredstava uslijed poplava koje su zadesile područje, a u kojima je intenzivno stradalo dvadeset župa Vrhbosanske nadbiskupije”, stoji u dopisu Ministarstva financija Vladi RH kojeg potpisuje ministar Boris Lalovac.
Podsjetimo kako su vladajući nedavno odbili amandman prema kojem se tražilo 1,5 milijuna kuna za subvencioniranje prehrane siromašne školske djece u sljedećoj godini. Rekli su da nema novca.

U svećenićkom domu svaki korisnik ima svoj apartman od 50 kvadrata

“Do useljenja u novi objekt, svećenici su stanovali u zgradi Bogoslovije. Novi Dom pruža mogućnost svećenicima koji dođu u mirovinu ili zbog bolesti moraju prekinuti službu, život dostojan čovjeka.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sramota-djeca-u-hrvatskoj-gladuju-a-vlada-daje-32-milijuna-kuna-crkvi-u-bih-za-ratu-kredita/789289.aspx

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s