Ruska pravoslavna Crkva: Sauronovo oko simbol je đavolje pobjede

Index.hr

Piše: M. Bani

utorak, 9.12.2014.

Ruska pravoslavna Crkva: Sauronovo oko simbol je đavolje pobjede
Foto: Press
GRUPA ruskih umjetnika planirala je na 21. katu jednog nebodera u Moskvi postaviti instalaciju pod nazivom “Sauronovo oko”, povodom premijere posljednjeg nastavka “Hobbita” u režiji Petera Jacksona.
“Planirano je da instalacija bude visoka jedan metar, a pomoću specijalnih svjetlosnih efekata stvorio bi se 3D dojam”, rekla je Polina Murova, glasnogovornica projekta, prenosi Guardian.
No, ruska pravoslavna Crkva osudila je ovaj plan kao “neprimjeren i demonski”.
“Ovo je đavolji simbol. Ne smijemo dopustiti da se nešto što predstavlja pobjedu zla nadvija nad našim gradom… Je li to dobro ili loše? Jako loše, bojim se. Nemojte se iznenaditi ako poslije toga nešto pođe po krivu u ovom gradu”, rekao je voditelj ureda za odnose s javnošću ruske pravoslavne Crkve, Vsevolod Chaplin, za radijsku stanicu Govorit Moskva.

Instalacija “Sauronovo oko” trebala biti postavljena u četvrtak navečer, a planirano je da traje sedam sati. Autori projekta su dizajneri iz umjetničke grupe Svecheniye.
Murova je za tamošnje medije istaknula i to da instalacija nije promocija zadnjeg dijela filmske trilogije “Hobbit” već jednostavno posveta obožavatelja Tolkienovih djela.

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s