HNS-ovci podržali “Skup razuma”: “Crkva i razne udruge stvaraju atmosferu netolerancije”

Indeks.hr

Piše: P.V.
16.01.2013./11.15 h

Foto: Facebook

U VIŠE hrvatskih gradova danas se održava “Skup razuma” – prosvjedno okupljanje građana koji podržavaju uvođenje zdravstvenog odgoja u škole. Podršku “Skupu razuma” izrazili su zagrebački i splitski HNS-ovci.

Zagrebačka organizacija HNS-a najavila je da će se njeni predstavnici pridružiti mirnom okupljanju građana na Cvjetnom trgu u 18 sati. Na skup će doći HNS-ovi saborski zastupnici Boris Blažeković, Igor Kolman, Sonja König i Goran Beus Richembergh te predsjednik i potpredsjednik Gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba Dragan Kovačević i Tomislav Stojak.

“U HNS-u smatramo da u zdravstvenom odgoju nema ništa sporno i da se radi o dobro napravljenom programu, korisnom mladim ljudima, koji nažalost, često nigdje drugdje ne dobivaju kvalitetna i stručna znanja i informacije o odgovornom spolnom ponašanju. Upravo su im te informacije nužne jer utječu na usvajanje zdravih životnih navika i njihov ukupan život”, poručuju iz HNS-a.


Crkva stvorila atmosferu netolerancije

U Splitu će se prosvjed održati u 18 sati na Pjaci. Ženska inicijativa splitskog HNS-a tvrdi da je zbog grubih i uvredljivih napada pojedinaca iz Crkve i raznoraznih udruga na Kurikulum zdravstvenog odgoja stvorena atmosfera netolerancije, te da se zbog iskrivljavanja sadržaja i ciljeva zdravstvenog odgoja stvorila zbunjenost kod roditelja i uznemiravanje javnosti.

“Naprijed navedeni pojedinci i udruge svojim pozivanjem na bojkot obrazovnog programa javnih škola izravno zagovaraju nepoštivanje zakona i Ustava Republike Hrvatske, kao što neutemeljeno govore o kršenju evropske Konvencije o ljudskim pravima. Treba reći da roditeljska dužnost da odgajaju, uzdržavaju i školuju djecu, odnosno da imaju pravo da samostalno odlučuju o odgoju djece nije u korelaciji s obrazovnim programom javnih škola, u ovom slučaju sa zdravstvenim odgojem”, tvrde žene splitskog HNS-a.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/hnsovci-podrzali-skup-razuma-crkva-i-razne-udruge-stvaraju-atmosferu-netolerancije/657347.aspx

 

Komentiraj