Za liječenje molitvom 17.000 kuna, a za leukemiju 3.000

T portal

SKANDAL U BRODU

Mirko Duspara

Datum objave:
05.04.2012 07:00

Autor: NJD

Gradonačelnik Slavonskog Broda iz redova HSP-a Mirko Duspara u srijedu je pokazao da on i njegovo povjerenstvo više vjeruju u srednjovjekovne tehnike liječenja vjerom nego u suvremene medicinske metode

Ovakav zaključak proizlazi iz evidencije u izdvojena sredstva za udruge građana iz koje se vidi da je Hrvatskoj ligi protiv raka grad dodijelio 5.000 kuna, Brodskoj dijabetičkoj udruzi 3.000, Hrvatskoj udruzi Leukemija i limfomi 3.000, dok je prema dvjema crkvenim udrugama, Savjetovalištu za žrtve obiteljskog nasilja Caritasa Đakovačko-Osječke nadbiskupije i Centru za hagioterapiju Slavonski Brod bio značajno šire ruke – prvoj je dao 15.000, a drugoj čak 17.000 kuna, više nego velikoj većini ostalih udruga. Kolike su iznose dobili ostali, provjerite na ovom linku.

U zemlji u kojoj se na nacionalnoj televiziji u emisiji ‘Alternativa’ reklamiraju kvazimedicinske tehnike i pripravci, a emisija ‘Na rubu znanosti’ spada u znanstveni program, to možda i ne bi trebalo izgledati kao da je van ruba pameti kada slavonskobrodski gradonačelnik sam ne bi bio liječnik – doktor medicine.

U što to točno dr. med. Duspara vjeruje? Hagioterapija je izvorno srednjovjekovna praksa u kojoj se za liječenje koriste razne relikvije, rituali, molitve, hodočašća i sl. Ovu tehniku 1990. je u Zagrebu, nadahnut enciklikom pape Ivana Pavla II Salvifici doloris, utemeljio don Tomislav Ivančić, dakle svećenik.

http://www.tportal.hr/scitech/znanost/186219/Za-lijecenje-molitvom-17-000-kuna-a-za-leukemiju-3-000.html

 

Komentiraj