Udruga David proziva “gospodu s Kaptola”: Kolika je vaša imovina i kako ste je stekli? Plaćate li porez na nju?

Izvor: Index.hr

Piše: I.Kri.

Foto: Goran Mehkek / Cropix

IZ UDRUGE David su komentirali su propovijed kardinala Bozanića povodom Dana državnosti u kojem je veličao crkve svetog Marka kao simbol kršćanstva.

“Ne pada nam na pamet da budemo zločesti i blatimo uvaženu gospodu s Kaptola. Pozivamo ih samo da ne zaborave i dio svoje prošlosti koji se uvijek prikriva sa aureolom svetosti, velikog dobročinstva i zasluga za svoj narod”, pišu iz udruge David te poručuju “gospodi s Kaptola” da pažljivo pročitaju 10 Božjih zapovjedi i Govor na gori Isusa iz Nazareta, na kojeg se pozivaju i koji bi trebao biti temelj kršćanstva, te da vjernicima i “svom narodu” odgovore na neka temeljna pitanja.

Kako ste stekli svoju imovinu?

“Zašto ste zagovornici rata, blagoslovite oružje i imate vojne ordinarijate (molimo pogledajte 5. zapovijed i po njoj odgovorite, ne nama, već svojim vjernicima?)”, pitaju iz Udruge David “gospodu s Kaptola” te navode da se biskupi žale što im mnogi prigovaraju, obrušavaju se na njih i prozivaju ih zbog bogatstva i neosjetljivosti.

“Odgovorite molimo vas kolika je vrijednost vaše cjelokupne imovine: sakralni objekti, gospodarske zgrade, stambene zgrade, dionice, poljoprivredna zemljišta, najamnine i mnoge vaše djelatnosti – plaćate li na to porez državi? Molimo vas odgovorite svom narodu kako ste (na koji način) stekli svoju imovinu”, pitaju iz Udruge David te bi voljeli znati i zašto su još od vremena “robovlasničkog pa sve do današnjeg sistema uvijek bili uz vlast i niste nikada pa ni sada nosili teret običnih ljudi, propovijedali ste evanđelje, jeste li ga i živjeli?”.

“Vlada se prvi puta nije ponijela licemjerno”

“Je li ova crkva kako vi kažete polazište za razmišljanje, ako se prisjetimo da su se u njenoj blizini i pod njenim vodstvom palile lomače na kojima su gorjeli živi ljudi (pretežno žene). Je li ta crkva koju veličate stajala u Drugom svjetskom ratu na strani kukastog križa ili onih u Europi koji su se borili protiv sila zla”, pitaju iz Udruge David.

Zaključuju da se iz mnogih dostupnih izvora i spoznaja iz čitavog svijeta te tumačenja mnogih “velikana povijesti” može zaključiti da je Isusov nauk u potpunoj suprotnosti sa katoličkim naukom. “Čak i mnogi teolozi diljem svijeta suprotstavljaju se crkvenim dogmama i crkvi koja je od same sebe napravila kult nedodirljivosti i tajnovitosti”, pišu iz Udruge David.

Osvrnuli su se i na činjenicu da na misu za domovinu nije došao nitko iz Vlade. “Ne branimo Vladu, ali ovo je prvi puta i nadamo se ne posljednji da se ne ponašaju licemjerno, kad iz lažnog kurioziteta stoje u prvim redovima bogobojažljivog izražaja slušajući propovijedi”, zaključuju iz Udruge David.

 

http://www.index.hr/vijesti/clanak/udruga-david-proziva-gospodu-s-kaptola-kolika-je-vasa-imovina-i-kako-ste-je-stekli-placate-li-porez-na-nju/622558.aspx

2 misli o “Udruga David proziva “gospodu s Kaptola”: Kolika je vaša imovina i kako ste je stekli? Plaćate li porez na nju?

  1. Na sva navedena pitanja, odgovore cemo dobiti – …kad’ na vrbi zasvrbi… Mozda ce doci i to zlatno vrijeme, kada ce konacno pravda i pobijediti i kada ce se veliki moralisti izjasniti za sva svoja bogacenja, ali s druge strane bojim se da nece niti u pola biti sprovedeno do kraja i kao sto sami kazu izvedeno pred bozji sud…

    Sviđa mi se

  2. Matej 22:15-22 Tada su otišli farizeji i održali savijet,kako bi ga uhvatili u riječji.I poslali su svoje učenike s herodovcima da ga pitaju:Učitelju,znamo da si istinit i učiš Božijem putu u istini i ne mariš ni za koga , jer ne gledaš na vanjštinu ljudi; reci nam što misliš:dali je dozvoljeno plačati porez Cezaru, ili ne?A Isus znajući njihovu zlobu,reče:što me kušate,licemjeri?Pokažite mi novac za porez.A oni su mu donjeli denarij.I on ih upita:čija je ovo slika i natpis?Rekli su mu Cezarov.Tada im Isus reče:dajte dakle , caru carevo , a Bogu Božje.Iznenađeni tim odgovorom,ostavili su ga i otišli. Amen

    Sviđa mi se

Komentiraj