Istinu određujemo mi!

Sve je više ljudi kritičnih prema crkvenoj vjeri, koji su prije smatrali da je Bog isto što i crkva. Katolički teolozi svojim javnim istupima otvoreno izgovaraju, zagovaraju i uvjeravaju nas: “Što je ispravno i istinito određujemo mi! Što je kršćanski, određujemo mi!” Nauk, na koji se samo proklamativno naslanjaju, praktički kod mnogih crkvenih dostojanstvenika čini se više ne postoji.

U osmoj zapovijedi u Bibliji stoji: “Ne svjedoči lažno protiv svojih bližnjih.” Malo jednostavnije prevedeno: “Ne reci ništa neistinito protiv svojih bližnjih.”

U emisiji HRT -e “Hrvatska uživo” od ponedjeljka 07.10.2013. za katoličkoga teologa i stratega A. Rebića ta zapovijed nema neko značenje. Uvaženi gospodin, samouvjereno pred kamerama Hrvatske televizije izjavljuje da je u stavci financiranja udruga iz državnog proračuna u 2010. izdvojeno milijardu i četiristo milijuna kuna, te još dodatno 438 milijuna iz gradskog proračuna. Čini se “zaboravlja” (osma zapovijed ) da subrojne katoličke udruge i katoličke župe registrirane kao udruge koje uz redovnih milijardu kuna dodatno opterećuju proračun i na koje otpada dobar dio kolača namijenjen udrugama. Niti jedna sekularistička udruga do sada nije dobila ni lipe iz proračuna (lako provjerljivo).

Po izjavi uvaženog teologa, u navedenoj TV emisiji citat: “Treba li udrugu od 20 članova uzimati u obzir”, prevedeno znači: “Što je ispravno i istinito određujemo mi!”

Udruga David

Prilog: Isječak emisije “Hrvatska uživo”
Kampanja za ukidanje financiranja crkvi iz državnog proračuna

http://www.youtube.com/watch?v=DojJv6Xe1tA&feature=youtu.be

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s