Tajne veze bogatih vođa katoličkog pokreta za promjenu Ustava

Jutarnji.hr

NOVI GLOBUS OTKRIVA

KUMOVI NA ČELU ‘U IME OBITELJI’ Tajne veze bogatih vođa pokreta za promjenu Ustava

Autor: Portal Jutarnji.hr

NOVI GLOBUS OTKRIVA Tko su ljudi koji su u 14 dana prikupili 710 tisuća potpisa za referendum o promjeni ustava, kako se financiraju, tko su im politički sponzori i zašto panično žele spriječiti homoseksualne brakove
Markići, Ilčići i Planinići povezani su kumstvom. Imaju vlastite tvrtke, vile i stanove, prisne odnose s biskupima. Svi su vezani uz stranku Hrast. Zašto onda tvrde da nemaju pojma gdje im je udruga registrirana ni tko joj je predsjednik?

Sa Željkom Markić i njezinom prijateljicom iz udruge našla sam se na kavi u kafiću blizu njenog stana. Usprkos prenaglašenoj srdačnosti, ona teško prikriva činjenicu da zapravo ne voli medije – iako je u njima radila (bila je ratna izvjestiteljica za HTV i BBC te urednica vijesti na HRT-u i Novoj TV) – te da posebno teško podnosi ako se mediji zaštitnički postavljaju prema homoseksualcima.

Za Željku Markić previše je već to što su sve hrvatske novine na naslovnicama osudile napade na gay povorku koja je 2007. godine šetala Zagrebom, a napad na njihovu volonterku završio je tek kao sitna vijest, u manje važnim rubrikama i oglasima za čišćenje po kućama.

‘O BRAKU GRAĐANI NE MOGU ODLUČIVATI NA REFERENDUMU’ SDP-ov šef Odbora za Ustav

Uzalud je, brzo shvaćam, objašnjavati kako mediji moraju skrbiti o manjinama: Markić i Abramović namjerno su došle sabotirati razgovor za Globus, i to na lukav način, tako da mi zapravo ni u jednom trenutku ne kažu “ne”.

Recimo, razgovarat će sa mnom, ali im onda na autorizaciju moram poslati kompletan tekst i naslove. Kad to uz smijeh odbijem, nude mi varijantu da s inicijatorima udruge komuniciram e-mailom, svjesne, naravno, da ću i tu mogućnost odbaciti.

Iako tvrde kako se radi o incijativi ipak ispada kako su se 15. svibnja registrirali kao Udruga i ta na adresi u Vodnikovoj 9. Tako se u jednom dvosobnom stanu krije sjedište ove hiperuspješne udruge. Ona je registrirana u stanu 66-godišnjeg umirovljenika Gorana Bobe Rubića, člana nekoliko katoličkih udruga i zaljubljenika u alpinizam. Željka Markić, pak, tvrdi da uopće ne zna da je udruga registrirana u njegovom stanu iako je on član stranke Hrast. Ispalo je tako da Željko Markić puno toga ne zna o svojoj građanskoj incijativi. Osim sjedišta udruge, ona navodno ne poznaje niti njezina službenog predjenika Ivana Munjina.

‘Kako to mislite da ga ne poznajete? Ali on je načelu vaše udruge…žačuđeno ispitujem, ali Markić odmahuje glavom.

‘Eto tako’, kaže, nisam ga osobno upoznala. Nas je toliko da se ne možemo svi osobno poznavati.’

Nakon toga Željka Markić napustila je kavu, a mene ostavila s mnoštvom pitanja. Poput sljedećeg: zna li Željka Markić da joj je udruga registrirana u Vodnikovoj 9, gdje stan ima i sudac Ustavnog suda Mato Arlović?

Željka Markić – voditeljica inicijative

Željka Markić i njezin suprug Tihomir žive u prostranom stanu u Zvonimirovoj ulici, a poslovne prostore svoj uspješne tvrtke Sermon imaju u modernoj novoj zgradi na Donjim Sveticama 46c.

Ladislav Iličić – predsjednik stranke HRAST

Obitelj bivšeg voditelja udruge Grozd u Varaždinu ima tri nekretnine: kuću u ulici Vladislava Vežića, gdje živi njegov brat Anđelko, u Ulici Zrinskih i Frankopana te u Kumičićevoj ulici.

Renata Planinić – šefica udruge Marijini obroci

Renata Planinić supruga je odvjetnika udruge U ime obitelji Krešimira Planinića. koji ima ured u zagrebačkoj Hebrangovoj ulici, odvjetnikov otac Josip bio je preko stranke HKDS blizak s ujakom Ladislava Iličića

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

 

http://www.jutarnji.hr/tajne-veze-bogatih-voda-katolickog-pokreta-za-promjenu-ustava/1108189/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s