Što se promijenilo od “INAUGURIRANI DAN PLANETA ZEMLJE 2010” do 22.04.2023.

Doprinos Benedikta XVI zaštiti okoliša obilježavanjem peto-godišnjice inauguracije! Gdje se vide ti doprinosi pape Benedikta XVI i pape Franje – osim “mudrih” i lijepih riječi! Prilog iz 2010.

Prigodom 40 obljetnice Dana planeta Zemlje svijet se nalazi pred najvećom opasnošću ikad – jedan od prvih znakova katastrofe svjetskih razmjera je pobuna  Zemlje protiv ugnjetavača čovjeka i jednog od najvećeg vođe terora nad nevinošću planeta i djece – koje li simbolike – slavljenika petogodišnjice  inauguracije – pape Benedikta XVI!
Vulkanska prašina i pepeo islandskog vulkana Eyjafjallajoekull  otkrivaju odgovor planete Zemlje kroz oblak posljedica nad našim životima te istodobno upiru prstom na jedan od bitnih uzročnika ovakvog stanja u svijetu – Vatikan i samog papu Benedikta XVI.

Earth_day_2010

Pridružimo se kampanji Za zelenu generaciju! (Green Generation Campaign!), s naglaskom na osobni doprinos svakoga od nas pod sloganom Milijarda zelenih djela (A Billion Acts of Green).

Uočimo povezanost ekoloških katastrofa s osobnom i kolektivnom odgovornošću za uzroke sadržane u našim djelima. Katolički imperij svijeta je u ratu s majkom Zemljom zbog nepridržavanja izvornog nauka Nazarećanina. Zemlja se buni i izdiže svoja prava iznad sebičnosti pontifikatora i njegovih sljedbenika.

Usred poplave optužaba protiv Vatikana zbog prikrivanja pedofilije u crkvenoj hijerarhiji, koje su tek posljednja kriza među onima koje su ga pratile, od krize s muslimanima i židovima, preko polemike s političarima, do sukoba s progresivnim elementima unutar Katoličke crkve, papa Bendikt traži zaštitu od posljedica kroz podršku istomišljenika i pozivanje na diplomatski imunitet. Nije u modernoj povijesti bilo pontifikata toliko obilježenog cikličkim krizama koje su sada postale stalne. Razotkrivanje pedofilije u crkvenim redovima je daleko najteža kriza, jer je šutnja Crkve prikrivala brojne zločine koje je počinilo svećenstvo. To nisu izolirani nego institucionalni grijesi šutnje. Svojim izborom Benedikt XVI izazivao je krize i razbio katolički svijet, te je danas Crkva oštro podijeljena iako to na prvi pogled ne izgleda tako.

Povezivanje islama s nasiljem, kriza sa židovskom zajednicom zbog beatifikacije pape Pija XII, kojemu Židovi zamjeraju šutnju u doba holokausta te Benediktove riječi u Auschwitzu da je za nacizam odgovorna ‘skupina kriminalaca’, čime je naoko nastojao skinuti teret krivnje s njemačkog naroda, samo su prvi znaci otkrivanja unutarnje truleži institucije. Sporne izjave u Brazilu u svibnju 2007. o pokrštavanju Indijanaca, izazvanje polemika i unutar same Katoličke crkve, vraćanjem mise na latinskom jeziku kao uspostave jezika nerazumijevanja među narodom, suvremenom čovjeku isporučuje ekološku katastrofu – priroda je kozmički red, a ne nered nerazumljivosti iluzija.

Ukida edikt o izopćenju četvorice biskupa lefebvrista, a jedan od njih – Richard Williamson – niječe holokaust zbog čega je ovih dana i sudski kažnjen. Govorom protiv uporabe prezervativa koji sprečavaju širenje AIDS-a po prvi puta izaziva kritike zapadnih vlada.

Hrvatska se pridružuje ovom spektaklu kroz pismo potpore koje su potpisali predsjednik HBK nadbiskup Marin Srakić i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, a u kojem su biskupi izrazili potporu „svetome ocu“, rekavši kako je ‘iz prošlih desetljeća progonstava Crkve u našoj Domovini nama dobro poznato na koji se sve način udaralo pastire Crkve te time željelo unijeti nemir i tjeskobu među vjernike‘.

Dan planeta Zemlje dostojno donosi svoje posljedice kroz nemir i tjeskobu sviju, a ne samo katolika koji i dalje žive po principima lažnog nauka samozvanih pastira.

Sva su razumna upozorenja opasna za biskupe, te isti izjavljuju kako su novi pokušaji ocrnjivanja pastve samo drugačiji oblici jednakih težnji ka unošenju nemira i tjeskobe.

Uznemirenost reakcijom javnosti i planeta Zemlje na kriminalno ponašanje svećenstva može se isčitati iz zajedničke izjave i potpore hrvatskih biskupa slavljeniku koji svijet zavija u crno (a ne zeleno!) kroz krvavi trag inkvizicijskih metoda:

‘Baš zbog toga, svjesni važnosti crkvenoga jedinstva i postojanosti, u ovome trenutku svi mi pastiri Crkve u Hrvatskoj, zajedno sa svojim vjernicima, u Vašoj izloženosti napadima, kušnjama koje napadaju Kristovo mistično tijelo, očitujemo Vam svoju sinovsku odanost, molitvenu blizinu i svećeničko zajedništvo, uzdižući prinose Bogu za Vas i za Vaše dragocjeno služenje u Crkvi’

No, papino isticanje pokajanja u suprotnosti je s ustrajanjem visokih crkvenih dužnosnika u obrani Crkve i „svetog oca“ od, kako ističu, orkestrirane kampanje neprijateljskih medija. Ratzinger uzvraća na kritike ocijenivši ih robovanjem diktaturi konformizma. „Konformizam, u kojem je obvezno misliti i djelovati kao svi ostali, i suptilna ili nesuptilna agresija prema Crkvi, pokazuje kako taj konformizam može biti prava diktatura“ kazuje sam doktrinarni diktator, a posljedice djelovanja njegove države vidljive su u oblaku prašine koji kao teret plača Zemlje pritišće sve nas.

Dan prije izbora za papu, kardinal Ratzinger rekao je drugim kardinalima – “prinčevima Crkve” da svijet ide prema “diktaturi relativizma”, koja ne priznaje zadane elemente (dikature,op.a) u katoličkoj doktrini, te je dodao da je jedini cilj takvog pristupa životu u kojem je sve dozvoljeno – da se zadovolji ego pojedinca (u ovom slučaju pape i biskupa, op.a.). Također je kazao da je moderni svijet naveo feministice da budu neprijateljice muškaraca (dok to homoseksualci i pedofili nisu, op.a).

Homoseksualnost je nazvao moralnim zlom samim po sebi. Njegov najbliži suradnik danas kazuje kako je homoseksualnost u njihovim redovima uzrok pedofilije koju je štitio upravo nekadašnji kardinal kao vođa Kongregacije za nauk vjere (inkvizicije) i današnji papa – Ratzinger. U jednom crkvenom dokumentu napisao je da je katolička vjera jedina prava vjera. Posljedice pokazuju pravo lice te vjere – materijalizam, pop kultura, hedonizam i podjele u vlastitim redovima samo su lice naličja žetve pod imenom davanja podrške Kongregaciji za nauk propasti na čijem je čelu slavljenik inauguracije.

Čovječanstvo previđa jednu bitnu činjenicu: planeta Zemlja nije bila pozvana na inauguraciju – čovječanstvo treba platiti račun koji je ispostavio Vatikan zajedno sa sljedbenicima na prijevaran način.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s