Vlasništvo je zakon sam za sebe!

Vlasništvo je vrlo osjetljiva tvorevina. Pokazati prstom na začetnika, tvorca te grabežljive nemani koju je oblikovala ljudska svijest sigurno kod mnogih izaziva otpor i negodovanje! Vlasništvo je već prema potrebama pojedinaca, skupina, naroda interesno oblikovano i zaštićeno u okviru ustava, zakona i bankarskih sustava.. Kategorije vlasništva značajnije su od bilo koje etike, morala, dobrohotnosti, pogotovo od pojma istine. Vlasništvo je zakon sam za sebe!

Vlasništvo svoj temelj gradi na “moj, moje, naše”! Moj auto, moja kuća, moja žena ili muž, moja domovina, moja vjera (religijska ili nereligijska)! Vlasništvo je tokom svoje čitave povijesti upravo zbog tako postavljenih temelja bilo i  danas je izvor neslaganja, netrpeljivosti, razdora, mržnje i na žalost sukoba i ratovanja na svim razinama života ljudi. Nažalost, sve je to postalo normalno! 

Izjaviti da su religije i strukture vlasti, koje su upravo njen produkt, tvorci te nemani koja je iza sebe uvijek ostavljala patnje, mučenja, krvoprolića i smrt, kod mnogih izaziva podozrenje. Istina se razvodnila i izgubila pod svjetonazorskim pogledima. Mnogi ne mogu prihvatiti činjenicu da je prvotni religijski svjetonazor bio ključ nastanka svih sljedećih religijskih i nereligijskih svjetonazora – koji su nastajali po potrebi određenih interesa.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s