MORA LI ZBILJA TAKO BITI?


Mora, dok mi šutimo i trpimo. Tolstoj u svoj svojoj dubini želi probuditi svijest u nama s porukom “probudi se čovječe”!  
(Citat iz knjige “Ne mogu šutjeti” L.N.Tolstoj)

Prozivamo sve katoličke države svijeta koje stoljećima, a i danas drže uzde putem kojih svećeničke kaste mogu nesmetano činiti zla, a da za to ne bude kažnjena i isključena iz javnog djelovanja! 

Prozivamo ih što su u temeljne vrijednosti Ustava preko političkog, sudskog, bankarskog, vojnog i policijskog sustava preuzeli temeljne vrijednosti Kanonskog represivnog sustava “oko za oko, zub za zub”!

Prozivamo države i svećeničku kastu koji su u sva vremena gazile i danas još gaze ljudsko dostojanstvo, ljudska prava i vječnu istinu!

Prozivamo – dodvorice, ulizice, poltrone, lihvare, klevetnike u svim državama svijeta koji su sklopili pakt sa đavolskom svećeničkom kastom!

Prozivamo one koji su u vlasti država i njihova su produžena ruka: ljudi u vladajućim strukturama, sudstvu, vojsci, policiji!

Prozivamo i one ulizice, poltrone, lihvare, klevetnike u medijima i njihove novinare koji ih s jedne strane optužuju, a s druge strane ime se dive i podržavaju!

Prozivamo i one koji pišu samo o zlodjelima crkvenih dužnosnika, a ne o njihovom učenju čiji su oni produkt! Ukazivanje samo na posljedice a ne istraživati i ukazivati na uzroke koristi samo svećeničkoj kasti!

Normalan čovjek bi pomislio kako argumenti koji dokazuju stoljećima brutalno djelovanje jedne svećeničke kaste, Katoličke crkve ( i ne samo nje) može biti poticaj onima koji glasno zbore da su oni savjest ovog svijeta – no, to nije tako!

Mora li zaista biti tako da prihvaćamo baš danas u 21 stoljeću nositi stoljetni teret svećeničkog zla, zločina, milijuna ubijenih i milijuna strašnih sudbina i milijuna razorenih života. A da prijetnja ponavljanja svega toga stoji još i danas potvrđuje filozof Karl Jaspers svojom izjavom: “Biblijski utemeljen apsolutni zakon” (Crkve) “stoji stalno spreman na paljenje heretičkih lomača”!

Ako se uđe u bit crkveno teološkog nauka i usporedi ga se sa učenjem Isusa iz Nazareta – svatko imalo slobodnog duha uočit će da crkvena teologija nema ništa zajedničko sa Božjim naukom!

Na žalost čini se da savjest ovog svijeta više ne postoji ili je otupila i izgubila se u moru neistina. No, važno je da se probude oni koji je još imaju, koji su još zdravi u svom srcu i umu kako bi podigli glas svoje savjesti tj. istine koja je u njima!

Laž je stoljećima stvarala i stvorila svoju istinu i svoju savjest i ta podmukla istina i podmukla savjest upravlja i danas mnogim ljudima u mnogim državama svijeta!

Protiv istina i argumenata suprotstavljaju se sustavno drugačije istine (laži) i protuargumenti kao i drugačije savjesti koje u sebi sadrže razne strahove i prijetnje. Krivotvoritelji povijesti i istina pišu neku novu povijest, a svoje “grijehe”  (zločine )   prebacuju na neka druga leđa.

Ovaj svijet se vrti oko posljedica – neprestano se zabavlja sa njima i ne želi doprijeti do uzroka tih posljedica, a to upravo odgovara najmodavcima (vlastodršcima) crkvama i državama.

MORA LI ZBILJA TAKO BITI?

Mora, dok mi šutimo i trpimo. Tolstoj u svoj svojoj dubini želi probuditi svijest u nama s porukom “probudi se čovječe”!  

(Iz knjige “Ne mogu šutjeti”)

Zar nije licemjerno optužiti sve fašističke i zločinačke režime svijeta ( mnoge države i mnogi državnike ovog svijeta), a ne osuditi svećeničku kastu na kojoj su ti režimi temeljili svoje djelovanje! Jedni druge su podržavali sklapajući međusobne dogovore i ugovore i zajedno slavili pobjede (zločine) uz bogate objede.

Zar nije licemjerno da danas mnogi državnici dolaze k Papi, ponizno i skrušeno se klanjaju i ljube mu ruku – također on uzvraća posjet k njima i oni ga dočekuju uz državničke počasti i sve to na račun državnih proračuna i bogobojaznog naroda! I jedni i drugi kurtoazno se časte i veličaju istovremeno grozomornu kriminalnu prošlost gurajući je pod tepih zaborava!

MORA LI ZBILJA TAKO BITI?

Prozivamo katoličko nebožansko učenje i sve one koji ga provode po čitavom svijetu, kao i one koji ga slijede i podržavaju i to čine na način da štete onima koji drugačije misle i vjeruju!

Redakcija

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s