Papa Franjo o opskrbljivanju Ukrajine oružjem: “Samoobrana ne samo da je legalna već je i izraz ljubavi prema domovini”

Iz svjetskih medija: Autor: M.K./HINA – 16. 09. 2022.

Moris Hoblaj

Poglavar Katoličke crkve izjavio je da njegova Crkve smatra upotrebu oružja u  iznimnim situacijama „kršćanskim“ i to riječima: „Legitimno je opskrbljivati oružjem Ukrajinu da bi se obranila od ruske agresije, jer samoobrana je legitimna, …“

U 45 minuta dugoj konferenciji za novinare u zrakoplovu kojim se vraćao iz Kazahstana gdje je sudjelovao na Kongresu vođa svjetskih i tradicionalnih religija, Papa je odgovarao na pitanje je li moralno ispravno da zemlje šalju oružje Ukrajini.

Papa je ovom izjavom signalizirao katoličkim državama da je opskrbljivanje  oružjem za samoobranu legitimno, tj. kršćansko i temeljno naučavanje Isusa Krista. Rekao je: “To je politička odluka koja može biti moralna, moralno prihvatljiva.“

Objasnio je načela Rimokatoličke crkve o “pravednom ratu” koja dopuštaju proporcionalno korištenje smrtonosnog oružja u samoobrani od agresorske nacije. Posebno je naglasio da je “samoobrana ne samo legalna već je i izraz ljubavi za domovinu. Oni koji brane (nešto) to i vole”, rekao je Papa. 

Komentar:

Kada papa progovori o učenju katoličke vjere onda, prema dogmama njegove Crkve progovara kao namjesnik Boga na Zemlji i zato se  dopušta nazivati Sv.Otac.

Isus je bio duhovni revolucionar!

Izgleda da je crkvama u 2000 godina pošlo za rukom da nam potpuno pokvare duhovno revolucionarno učenje Isusa iz Nazareta i Boga. Institucije crkve su božanske istine i učenje Isusa iz Nazareta tijekom stoljeća tako preokrenule i zakomplicirale da se moraju studirati kako bi se shvatile – ili da se shvati da se ne mogu shvatiti… 

Što se je dogodilo?

Crkva je od Boga, Oca koji ljubi, načinila boga osvete koji prema nedokučivim odlukama dopušta da njegova djeca gladuju ili da žive u izobilju, koji jedne šalje u vječno prokletstvo, a druge u nebo. Ona je ušutkala Krista duhovnog revolucionara kojeg je ostavila na križu visjeti za podsmjeh i izrugivanje. Dakle već 2000 godina On visi – osim za Božić kada kao malo slatko dojenče leži u jaslicama. 

Crkva zna da On kao mrtav ili kao beba – ne može, odnosno, ne smije govoriti, jer su  u crkvama već odavna preuzeli riječ eminencije, ekselencije i papa, a ne Krist. Duhovni revolucionar. Isus iz Nazareta nije bio kukavica! Jasnim riječima ošinuo je prijetvornost tadašnjih svećenika: «Vi ste kao oličeni grobovi što izvana lijepo izgledaju, a iznutra puni truleži». On nije govorio uvijeno niti se je pokušavao svidjeti nekome, osim Bogu, svome Ocu. A njegovo učenje, onako kako je sažeto u Govoru na Gori i danas ima točno onoliko eksplozivne snage kao i prije 2000 godina: «Daj to što očekuješ», «Izvuci najprije brvno iz vlastitog oka …», «Ljubite svoje neprijatelje …» – aktualnije je nego ikada prije. Ali upravo u ovim danima čovjek bi mogao pomisliti da «kršćanski» zapad nije nikada čuo za učenje o ljubavi za bližnjega, a da se ne spominje ljubav prema tkz. neprijatelju. Rat, ubojstvo i nepopustljivost određuju zajednički život na Zemlji – od «kršćanskog» ni traga.

Prepušta se čitatelju neka odluči, naravno ako želi: Jesu li papa i duhovni revolucionar Isus Krist  istog mišljenja u vezi sadržaja kršćanskog nauka ili je papa Kristov duhovni protivnik, odnosno, namjesnik boga podzemlja, boga laži i ubojstava kako ga je Isus nazvao prilikom razgovora s farizejima i pismoznancima koje je nazvao sljedbenicima boga podzemlja. 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s