Ovo bi ljudi trebali znati

Religije su ljudima prikrile neke spoznaje dok o većini važnih spoznaja nemaju pojma

ŠTO JE DUŠA? ZNAČENJE INKARNACIJE ZA DUŠU – MUKE I PATNJE PRIJE I POSLIJE ROĐENJA

Dreamstime.com

Duša je opterećeno eterično ( nježna, nedokučiva, nematerijalna tvorevina) tijelo nekoć čistog duhovnog bića. Ona ima tzv. omote duše koje se sastoje iz zasjenjenja koja su se oblikovala kao posljedica protuzakonitih osjećaja, mišljenja, govora i djelovanja.

Duša se čisti za vrijeme svojih inkarnacija u jednom ljudskom tijelu, u vremenu i prostoru preko samospoznaje pomoću božanske Kristove snage (= otkupiteljska iskra). Nakon napuštanja fizičkog tijela ona odlazi u područja duša (pala područja) koja odgovaraju njenom duhovnom razvoju tj. vrsti i stupnju njenog opterećenja, njenog zasjenjenja.

U duši je sve označeno i registrirano  što smo u ovom i u drugim zemaljskim životima mislili, rekli ili činili. Duša je “knjiga života.”

Čisto duhovno biće tj. neopterečeno eterično tijelo s tzv. jezgrom bića ili božanskom iskrom u svojoj nutrini – naše stvarno biće živi vječno. Preko Krista – otkupiteljskog čina omogućeno je da se svaka duša očisti i da se kao čisto duhovno biće opet vrati natrag u nebeske svjetove.

OMOTI DUŠE: Omoti duše oblikovali su se kad su nekad čista duhovna bića padala u uvijek dublje vibracione zone izvan neba. Sedam nematerijalnih omota duše jesu nisko vibrirajuća zasjenjenja  čistog duhovnog bića. U njima su registrirani još ne-okajani  prijestupi božanskog zakona kao rezonance, kao dug (karma). Ali ovdje također počivaju otplačeni uzroci kao iskustvo i sjećanje. Za vrijeme inkarnacije omoti duše se uvlače u ljudsko tijelo i iz njih se razvijaju centri svijesti, koji su energetski povezujući centri između duše i čovjeka.

ČESTICE DUŠE: Kao što se čovjekovo tijelo sastoji iz stanica tako se i čisto duhovno tijelo (eterično tijelo) sastoji od čestica. Struktura duše može se usporediti sa ljuskama “(prhut, krljušt) ribe koje leže jedna iznad druge.

Ako su čestice duhovnog tijela zasjenjene tad nisu ni duhovni atomi u česticama egzaktno usmjereni na izvor životne snage, na božansku jezgru bića u nutrini duše. Stoga u ovim zonama duše ne može slobodno i nezaustavno teći duhovna snaga (eter) , snaga života. Životom po božanskim zakonima duhovni atomi  se postepeno opet usmjeravaju na jezgru bića, na Prasnagu. Sveduh tad umnoženo prozračuje dušu i čovjeka što vodi proširenju svijesti i razgradnji omota duše. 

Izvor:

Duhovni pojmovi – na temelju objava preko proroka našeg vremena – Gabriele

Iz knjige: Unutarnji put – Stupanj reda

Pripremila: Ana Jurić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s