Nazivaju sami sebe “božji namjesnici” ili “ proroci”

“Kako izgledaju tzv. “božji namjesnici” ili “proroci” kad se obraćaju svojim vjernicima i narodu! Govore li oni iz srca i ostvarenja božanskog naslijeđa ili oni čitaju iz koncepta svog intelekta?

Što nam najčešće poručuju: jesu li to riječi prožete božanskim ili su to prijetnje!?

Govore li oni najčešće o ljubavi ili o netrpeljivosti , mržnji, podjelama!

Je su li tzv. božji zastupnici skromni ljudi, naša braća ili su oni ukrašeni kao božićne jelke – kako bi nam pokazali da su oni drugačiji od nas – da su oni iznad nas običnih ljudi!

Što predstavljaju njihove liturgije i molitve koje nam uvijek iste čitaju sa oltara – ovisno o prigodi! Jesu li to riječi iz Božjeg duha koji je u neprekidnom gibanju i evoluciji!?

Nije li Isus u njihovim liturgijama, procesijama i tzv. slavljima još uvijek djetešce u jaslicama! Pita li se tko zašto Ga stalno čvrsto drže prikovanog u jaslicama i na križu?

Zašto Mu već stoljećima ne dozvoljavaju da On govori pred njihovom pastvom? Kao i kad je bio na Zemlji tako i danas žele Mu zatvoriti usta. Ipak, On je stoljećima govorio preko  proroka, pa tako govori i danas – snažnije nego ikada!

Svećenici svojim sljedbenicima uspijevaju zatvoriti uši i zamagliti svijest kako ne bi čuli izvornu Božju riječ.

Što se danas događa širom svijeta sa onima koji su u stanju otvoriti uši i čuti Božju riječ – napuštaju crkvene prelate i njihovo isprazno učenje, koje služi samo njima. Tako se dogodilo kad je Isus došao na zemlju – narod je hrlio za njim da bi čuo Božju riječ.

Tada se svećenička kasta s pravom pobojala za svoju opstojnost! Neuki narod nije bilo teško nahuškati i pridobiti u svoju korist. Mase tada, mase danas – metode blaćenja tada – metode blaćenja danas!

Mase vjernika više nisu u stanju čuti Božju riječ jer je njihova svijest potpuno zamagljena, indoktrinirana, oni radije slušaju, služe i veličaju crkvene velikodostojnike – koji i kad im se obraćaju uvijek se penju na povišene platoe kako bi narodu pokazali da su oni iznad njih.

Samoprozvani božiji zastupnici traže od naroda da ih štuje i uvažava više nego Boga. 

Kako se je Isus ponašao dok je hodao zemljom – je li se On  pred narodom bilo čime izdvajao!? Je li On nosio skupocjene nakinđurene haljine – talare!? 

Zašto je On nosio iste haljine kao što je nosio narod – iako se tadašnje svećenstvo izdvajalo svojim izgledom kao što to čine i danas! 

Dobar promatrač će uočiti da je Duh Božji preko svoga sina i drugih proroka slao poruke i učenje ljudima kako da nauče živjeti mir, bratstvo, jedinstvo, slobodu i pravednost.

Kakve poruke i učenje šalju narodu tzv. “božji zastupnici” – oni sa svojih propovjedaonica šalju poruke nemira, netolerancije, nejedinstva, neslobode i nepravde. Sve koji nisu njihovi istomišljenici, oni ih kude, proglašavaju ih svojim neprijateljima prijeteći im paklenim mukama!

Stoljećima ta vjerska organizacija instalirala je oko sebe poslušnike i zagovornike koji su za njih činili i zločine i to sve u ime njihovog boga.

I danas se nije ništa promijenilo zaogrnuvši se drugačijim sofisticiranim ruhom današnjice – na granici dozvoljenih okvira. Mudro su iskorištene (kao i u prošlosti) svjetovne vlasti putem kojih je vjerska tvorevina – država Sveta stolica u Vatikanu – iskamčila međudržavne ugovore osiguravši sebi nedodirljivo djelovanje i utjecaj na najvažnije državne resore. 

Da jedna vjerska država djeluje u drugoj i pri tome upravlja  sa svim institucijama te države – mora se priznati da je to djelo visoke crkvene diplomacije. 

Je li to učenje Isusa iz Nazareta? Je li On bio diplomata naoružan teološkim znanjima! 

Ana Jurić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s