Religije i njihovi vazali na vlasti sada više nego ikada pokazuju i dokazuju da su bez srca i samilosti! Te muške oligarhije pokazuju da su sami sebi svrha!

Tuzlanski.ba

Za one koji se pitaju zašto izbjeglice ne ostanu kući (FOTO) | Tuzlanski.ba

__________________________________________________

Vrli katolici, protestanti kao i većina ostalih koji su na istom tragu, tzv. kršćani – također i vrla muslimanska braća sada više nego ikada pokazuju koliko vrijedi njihova vjera i njihov Bog iza kojeg se skrivaju! 

Što čine sa ljudima – njihovom muslimanskom i kršćanskom braćom i sestrama  koji im dolaze na tzv. njihove državne granice bježeći iz razrušenih domova pred stihijom rata ili bježeći od gladi i neimaštine! 

Što rade ta velika kršćanska braća sa nevoljnicima? Kako ih dočekuju? 

Dočekuju ih sa kolutovima tri metra visoko postavljene bodljikave žice umjesto bratsko sestrinske dobrodošlice! Dočekuju ih sa pendrecima umjesto kruhom, solju i vodom! Dočekuju ih sa kordonima policije sa vodenim topovima umjesto sa humanošću i toplinom svoga srca! Dočekuju ih sa naoružanjem umjesto prijateljstvom i ljubavlju! 

A braća muslimani, kako oni primaju izbjegle – svoju, po vjeri braću i sestre primaju iz koristoljublja (Turska ,…), trguju sa njihovim patnjama i nevoljama! 

I jedni i drugi dozvoljavaju da im njihova braća po krvi i Bogu – djeca, žene, starije osobe i sva druga populacija najčešće na poljanama smrzavaju pod šatorima – gladni, iznemogli i izbezumljeni od bespuća u bezizglednosti da će im biti pružene ruke dobrodošlice i srca samilosti! No, ti silom prilika beskućnici i bespomoćnici  braća su obnašateljima duhovne i svjetovne vlasti samo kad ih trebaju, a trebaju ih kako bi na njihov račun lagodno i bogato živjeli!

Opravdanja tih duhovnih i svjetovnih pljačkaša koji osporavaju slobodu na normalan život su minorna, nekršćanska, nemuslimanska i ono najbitnije neljudska i nebožanska! Opravdavaju se da štite svoj narod i svoje nacionalne interese iako štite jedino svoje, usko sebične interese! Njihov totalitarizam nije od danas, ali ga danas pokazuju u svjetlu toga što u stvarnosti jesu! Nisu ono za što se prikazuju! 

Njihove religijske poglavice i njihovi svjetovni vazali sa svojim bogovima nasilja i rata stvorili su ovaj svijet pun podjela, borbi za moći i materijalnim dobrima i sve to preko leđa stada koje im obmanuto, slijepo i vjerno služi! Na žalost i većina stada – nesvjesno ili svjesno – po uzoru na svoje poglavice ponašaju se i misle isto ili slično kao i oni!

Njihove isprazne molitve o dobroti i ljubavi su mantre zavođenja, njihovo ponašanje kao i njihova djela govore i pokazuju tko su. Jasno, oni nemaju ništa sa istinskom dobrotom, istinskom ljubavlju i sa istinskim Stvoriteljem!

Nešto ipak nisu predvidjeli – isto se vraća istim – što god netko čini drugima sam će morati isto osjetiti na svojoj koži!

Ana Jurić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s