Ukupno u svijetu ima oko 10.000 religija i sve tvrde da vjeruju u istog Boga – od kuda onda u svijetu toliko nasilja?

Mnoge od njih u svom učenju njeguju nasilje i podržavaju ratovanje! Nasilja nisu uvijek samo fizička, često  su verbalna, svađalačka i pravdaška. Mnogi nisu svjesni da prema ljudima oko sebe gaje nasilje i u mislima. Opasna nasilja najviše njeguju pripadnici velikih religija pogotovo oni koji naglašeno stavljaju  Boga u prvi plan svojih nasilja i tvrde kako to čine u Njegovo ime! 

Budući sve religije imaju svoje tumačenje Boga time uzrokuju nevjerojatan broj sukoba i nasilja projicirajući kako je baš njihovo tumačenje Boga ono pravo dok u vanjštini licemjerno glume međureligijsku toleranciju i tvrde kako praktički sve vjeruju u jednog Boga! Da lažu, pokazuju djela njihovih glavara a pogotovo slijepo usmjerenih sljedbenika – nasilnim ponašanjem!

Vjerski institucionalni krivotvoritelji s govornica uvijek u ime Boga nekoga napadaju i uvijek vide neprijatelje oko sebe – to dovoljno govori kojeg to boga oni zastupaju!

Oni,  kojima institucionalni vjerski moćnici  nisu uspjeli potpuno zatvoriti svijest prepoznaju da deset tisuća religija, znači deset tisuća bogova, deset tisuća oltara, deset tisuća interpretacija Boga, deset tisuća svjetonazora, deset tisuća krivotvorina, deset tisuća načina izvlačenja novca iz đepova ljudi….i veliki broj zavedenih ljudi!!!

Kud god se krene – nasilja! Kud god se pogleda – nasilja! Sa govornica – puna usta nasilja! Za razmisliti je – oni koji vjeruju u izvaninstitucionalnoga Boga – znaju da se Bog ne nalazi na deset tisuća različitih oltara! Što god  “prodavali”, vjerski moćnici ne žele ljude voditi k Bogu već ih držati zatvorene u svom toru kako bi im služili! Bog se ne nalazi ni u jednoj bogomolji na svijetu, niti u jednoj pročitanoj propovijedi sa oltara – On je jednostavno prisutan unutar svakog čovjeka svejedno vjerovao čovjek u Njega ili ne, svejedno kojoj od deset tisuća religija pripadao!

Bog, ljubav, dobrota, plemenitost, tolerancija, svjetlost, svejedno kako ga tko zove nema ništa sa mržnjom, sebičnošću, nemoralnošću,  netolerancijom, mračnjaštvom i nasiljem koje proizlazi iz različitih religijskih svjetonazora! Vjerovao li to  netko ili ne – nebrojene činjenice i argumenti to potvrđuju!

Aris Kostadinov

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s