Dobar plod može vrlo brzo biti odbačen, a loš potvrđen: onda kada se truli plod ističe s mnogo govorenja i kad se djeluje s puno prividno uvjerljivih riječi i gesta.

Citat iz Biblije: 

8. Čuvajte se lažnih proroka što vam dolaze u ovčjem runu, a u nutrini su grabežljivi vuci. Prepoznat ćete ih po njihovim plodovima. Zar se s trnja bere grožđe, ili s drače smokve?

9. Isto tako svako dobro stablo rađa dobre plodove, a trulo stablo rađa loše plodove. Svako stablo koje ne donosi dobre plodove, siječe se i baca u vatru. Zato dobro od zla trebate razlikovati po njihovim plodovima. (Pogl. 27, 8-9)

Objašnjenja Krista u današnje vrijeme:

Ja, Krist, objašnjavam, ispravljam

i produbljujem riječ:

Na kraju materijalističkih dana, „doba grabeži i pohlepe“, pojavit će se mnogi lažni proroci. Oni će mnogo govoriti o Božjoj ljubavi – a njihova će djela ipak biti ljudska. Pravi prorok i duhovni mudrac nije onaj tko govori o Božjoj ljubavi, već samo onaj čija su djela dobra.

Cartoon Sheep png download - 1188*1066 - Free Transparent Sheep png  Download. - CleanPNG / KissPNG
cleanpng

Dar za provjeravanje ima ipak samo onaj tko najprije provjerava svoje vlastito uvjerenje: vjeruje li uistinu i sam u evanđelje nesebične ljubavi i ispunjava li također smisao evanđelja – i što je već sam ostvario iz nesebične ljubavi prema svojemu bližnjem.

Tek kad postignete nekoliko stupnjeva duhovne zrelosti, moći ćete spoznati ljude oko sebe i osjetiti razlike među dobrim, manje dobrim i lošim.

Tko svoje bližnje još osuđuje i o njima negativno misli i govori, taj još ne može provjeravati ljude oko sebe. Njemu nedostaje dar za razlikovanje. On samo osuđuje – a ne provjerava.

Kako ćete moći prepoznati dobre plodove ako ste još uvijek i sami loš plod? Tko zakone Božje ne provodi u djelo, njemu, dakle, nedostaje dar razlikovanja što je dobro, što je manje dobro a što loše.

Tko želi provjeriti svojega bližnjeg, neka najprije provjeri samoga sebe posjeduje li dar razlikovanja pravednoga od nepravednoga.

Dobar plod može vrlo brzo biti odbačen, a loš potvrđen: onda kada se truli plod ističe s mnogo govorenja i kad se djeluje s puno prividno uvjerljivih riječi i gesta.

Spoznajte: isto privlači isto. Tko je i sam još truli plod, njemu su truli plodovi bliži nego oni zdravi. Tko je pak nesebičan, on je dobar plod, njemu je blisko i ono dobro, nesebično.

Tko je nesebičan, taj posjeduje i dar razlikovanja među dobrim, manje dobrim i lošim plodovima. Tko dakle želi razlikovati dobre plodove od loših, on najprije mora sam postati dobar plod. Samo dobar plod može prepoznati one loše. Loš plod uvijek traži svoje istomišljenike, loše plodove, kako bi nastupili protiv dobrih. Loši plodovi osuđuju, odbacuju, sude i vezuju.

Dobri, zreli plodovi imaju razumijevanja, oni su dobronamjerni, tolerantni i ljubazni prema svojemu bližnjem. Oni doduše oslovljavaju nepravilnosti, no svoje bližnje nose u srcu. Znači: oni više ne prosuđuju, ne osuđuju i ne sude.

Ponavljam: prepoznat ćete ih po njihovim plodovima.

Dobar plod poznaje loš plod, no loš plod ne prepoznaje dobar plod. Dobar plod gleda samo ono dobro, loš plod samo ono loše. Odgovarajuće tome čovjek misli, govori i postupa.

Odlomak iz knjige “Ovo je Moja riječ“ dato preko proročice, učiteljice i izaslanice Božje za današnje vrijeme”

Priredila: Ana Jurić 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s