Religijske mafije

Religijske mafije tvorci su političkih i svih drugih društvenih mafija koje za temelj imaju duhovno i materijalno iskorištavanje ljudi. Teško je shvatiti i prihvatiti ovu konstataciju budući se većina religija zaogrnula božanskim plaštem! Religije su stvorile svoje vlastite

svjetonazore koji su oblikovali pojedince i čitava društva!

Takve religijske svjetonazorske platforme stoljećima, pa i danas, rezultirale su – netrpeljivošću, sukobima, mržnjom, ratovima, ubojstvima! Stradanja, vječna stradanja sa milijunima nevinih žrtava! Zbog čega? Moralno etički principi kroz čitavu povijest do danas uvijek su gajili iste agende – borba za vlast, moć i upravljanje sa masama!

Države, političke vlasti bili su izvršioci – religije, otvoreni ili skriveni nalogodavci! Oblici vladanja kroz čitavu povijest mijenjali su odijela, površinu – sadržaj je uvijek ostajao isti:

Pritisni pojedinca, napravi ga materijalno ovisnim, daj mu toliko da živi, ograniči mu duhovni i materijalni um, ne dozvoli mu da razmišlja, stvori privid sloboda i ljudskih prava. 

Njihov kratki, jezgrovit i učinkovit moto djelovanja je: “Zavadi, podijeli i vladaj”! 

Budući živimo u visoko vrijeme promjena – u vrijeme kad sve manipulacije, laži, zlodjela i obmane učinjene u prošlosti i sadašnjosti iskaču iz zaključanih tajnih ormara počinioca – mnogi otvorenog duha i svijesti pomažu da tajne pronađu svoje ključare.

Došlo je vrijeme da se religijski počinioci – religije i njeni nosioci prozovu imenom i prezimenom! Da se prozovu imenem njihovi zločini i da ih se poziva na odgovornost!

Šutimo li – mi smo saučesnici u njihovim zlodjelima! Šutimo li – dozvoljavamo da i dalje čine iste stvari, iste zločine protiv čovječnosti! Ne smijemo dozvoliti da se u nas uvuče osvetoljubivost – tada smo isti kao oni!

Mi smo se odlučili da nećemo šutjeti! Mi smo se odlučili samo na argumentirano prozivanje zla koje stoljećima pa i danas upravlja sa pojedincima i nažalost čitavim društvima! Mi smo se odlučili reagirati na mržnju, ali ne s mržnjom! 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s