O T V O R E N O P I S M O – UDRUGE DAVID

Otvoreno pismo međunarodnim i domaćim institucijama koje svoje postojanje i rad opravdavaju borbom i skrbi za ljudska prava 

s pitanjem:

Otkada vam više nisu važni moral, etika i pravednost na kojima se temelji borba za neotuđiva ljudska prava, posebno dječja? 

Zašto ste se oglušili i odšutjeli na „Tužbu” iako su sva tri posljednja pape priznali gotovo sve zločine Katoličke Crkve!?

Zašto ste se na argumentiranu „Tužbu” oglušile vi utjecajne međunarodne i domaće institucije i asocijacije za ljudska prava? Jeste li vi u službi žrtava i potlačenih ili ste u službi klerikalnih institucija koje vas plaćaju?

Zašto ste se oglušile i odšutjele na „Tužbu” vi, važne UN-ove agencije za poštivanje ljudskih prava? Gdje je nestalo vaše poslanje da služite etici, moralu, istini i pravdi u ime naroda i za narod!?

Zašto ste se oglušile i odšutjele vi, pravno-sudske institucije – ministarstva pravosuđa katoličkih država kojima je poslana „Tužba”? Zašto niste sankcionirale podnositelja „Tužbe” ako je tužitelj iznio lažne optužbe? Zašto ste prihvatili i uzeli pod svoje klerikalnu istinu i pravdu i po njima djelujete?

Do kada svi vi, relevantni čimbenici društva koji imate poluge vlasti kao i vi, svi njezini poslušnici, želite služiti i dodvoravati se zločinačkim religijama? Do kada želite služiti religijskim bogovima koji nemaju ništa sa stvarnošću i stvarnim Bogom? Do kada i zašto želite služiti i klanjati se pred zlatom optočenim, izmišljenim oltarima? Do kada želite klečati i ljubiti ruke onima koji vas i narod stoljećima drže u sužanjstvu? Do kada želite služiti licemjerima koji su vam osakatili um i dušu?

Zašto svi vi, koji se zaklinjete katoličkim bogom mislite i vjerujete da su vam potrebni posrednici u obraćanju i službi Bogu kad vam Isus Krist u vašoj Bibliji jasno poručuje da je svaki čovjek hram Božji i da ne trebate pohoditi hramove od kamena!?

 Zašto ste se oglušili i odšutjeli vi, većina relevantnih svjetskih i domaćih pisanih i ostalih medija kojima je „Tužba” poslana? Do kada ćete se baviti samo posljedicama i tako omogućavati religijskom zlu da nesmetano utječe na vaše živote i upravlja njima i vašim radom!?

 Zašto ovom svijetu više nisu važni moral, etika, istina i pravednost koji se temelje na moralu, etici i istini? Zašto? Zašto se već stoljećima robuje religijskom moralu, etici i pravdi, koji su ovaj svijet doveli na rub provalije? 

Autori „Tužbe” zaključuju: gledano lokalno i globalno, ovaj svijet – čovjek u njemu, otuđio se od svojeg bitka – miroljubivosti, istinoljubivosti, dobrote, istinske ljubavi, istinske slobode, istinske ravnopravnosti i istinske pravednosti! 

Ovaj svijet – čovjek u njemu, dozvolio je da ga zarobe prividi religioznih svjetonazora koji u sebi imaju svega i svačega, samo ne – miroljubivost, istinoljubivost, dobrotu, istinsku ljubav, istinsku slobodu, istinsku ravnopravnost i istinsku pravednost! 

● Kada jednom vidješe Diogena kako usred podneva hoda trgom noseći upaljeni fenjer, upitaše ga zašto to čini, a on odgovori: „Tražim čovjeka.” 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s