Javno sramoćenje na misama u crkvama

Zbog sve češćih upita o odmazdi crkvenih vlasti i njihovih izvršitelja prilikom zahtjeva vjernika za istup iz crkve, dajemo kratko objašnjenje! Tvrdimo, to je protuustavni i protuzakoniti čin!

Kad je netko postajao član crkve – npr. Katoličke crkve to nije bio čin slobodne volje. Pri rođenju djeteta institucija Crkve na njega preko roditelja polaže monopol, koji su kao članovi Crkve obvezni krstiti svoje dijete. Dakle, prisila!

Ako ste sticanjem spoznajnih okolnosti odlučili istupiti iz crkve – dočekani ste kao otpadnik, izdajica Boga i naroda! Kako bi ta obilježja dobila na značenju tada ste javno na misi apostrofirani sa imenom i prezimenom!

Koliko je nama poznato Bog je preko svih proroka, naročito preko Isusa iz Nazareta naglašavao pojam slobodne volje kao temeljno načelo svog učenja! Tvrdio je da je slobodna volja baza za ostvarivanje slobode življenja, međusobnog poštovanja i ljubavi, a sve to je preduslov istinske pravednosti!

Čin javnog prozivanja na misi među vjernicima one osobe koja je istupila iz crkve  protuzakonit je čin. To je čin kršenja ljudskih prava, sloboda i diskriminacija. Za sve one koji se odluče istupiti iz Crkve u prilogu objavljujemo izgled obrazca “Istupa iz Crkve”. Isti je moguće sa detaljnim uputama dobiti na našoj adresi: david.udruga7@gmail.com.

Zanimljivo: mnogi koji su zatražili info o Istupu iz Crkve naglašavaju da se time odriču Crkve ali ne i Boga!

Prilog:

I  Z  J  A  V  A

 

Ja, niže potpisani/na __________________________________________________ rođen /na________________ god., u ___________________, s prebivalištem u ___ _____________________, kršten/na dne __________________, odnosno odmah po rođenju, djevojačko prezime ___________________________, očevo ime i  prezime _____________________________, izjavljujem adresatu da,

razumnom spoznajom, svjesno, svojevoljno, slobodno i promišljeno 

istupam iz Katoličke Crkve,

te također, prethodnom izjavom, ne prihvaćam kanone 840 i 845, § 1, Zakonika kanonskog prava katoličke Crkve.

———- . ———-

  1. Temeljem moje neopozive odluke istupa iz katoličke Crkve, a u odnosu na činjenicu da sam bio /la kršten/na u vašoj biskupiji /župi, pozivam Vas, da mi što prije, ali najkasnije u roku 30 dana, pošaljete pisanu potvrdu o tome, da je moj istup zabilježen u knjigu krštenih, a sve to u skladu s Ustavom i zakonima Republike Hrvatske.
  2. Ne dozvoljavam da po vašoj ustaljenoj praksi javno informirate pisanim ili usmenim putem župljane ili bilo koje druge osobe o mom istupu iz crkve. 

Tim činom pozivate na javno sramoćenje moje obitelji i mene i oduzimate mi pravo na slobodnu volju koja je glavna odrednica Božjeg učenja! Ukoliko mi uskratite moje duhovno i svjetovno pravo bit ću prisiljen/a svoje pravo zatražiti pravno sudskim putem te i putem šireg medijskog prostora.

  1. Pozivam se na: 
  1. Actus formalis defectionis ab Ecclesia catholica, izdan od Papinskog savjeta za zakonske tekstove 13.ožujka 2006.godine, Grad Vatikan, Prot. N. 10279/2006
  2. Kazneni zakon RH, članak 125. Stavak 1. – Povreda ravnopravnosti
  3. Ustav RH – Članak 40
  4. Zakon o zaštiti osobnih podataka I. TEMELJNE ODREDBE, Članak 1. Stavka 3. Zaštita osobnih podataka u Republici Hrvatskoj osigurana je svakoj fizičkoj osobi bez obzira na državljanstvo i prebivalište te neovisno o rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama.
  5. Pravo na slobodnu volju – kao glavnu odrednicu Božjeg učenja. Katekizam katoličke Crkve: 1743 Bog je čovjekaprepustio slobodnoj volji njegovoj” (Sir 15,14). 

Isus iz Nazareta, Krist Božji, nije uveo krštenje dojenčadi, jer Bog je sloboda. Može li dojenče reći želi li ono takvo što? Zapisano je: ‘Učite i onda krstite’, znači: svatko je slobodan prihvatiti ono što mu se nudi od vjerskih propisa ili ono što je Bog, Vječni, objavio preko svih proroka i preko Krista Božjega, u Isusu iz Nazareta.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s