Čovjek je čovjeku vuk

stockvault.net

Nije bitno izlaze li boleštine (Covid 19) iz laboratorija ili se prenose preko životinja jer sve boleštine su proizvod čovjeka! One su proizvod pogrešnog načina mišljenja, govorenja i postupanja! One su proizvod želje čovjeka za posjedovanjem svega i svakoga oko sebe! One su proizvod mračne odjeće kojom je čovjek zaogrnuo svoju svijest! 

Najčešće čovjek ne vidi da je on uzrok nastalih boleština i on traži uzrok oko sebe – ne u sebi! Istovremeno on je stvarao zdravstvene i naučne institucije koje se bave liječenjem i pronalaženjem lijekova! Čovjek pronalazi i proizvodi visoku tehnologiju za otkrivanje uzroka bolesti i liječenja. Visokom tehnologijom čovjek operativnim i drugim zahvatima popravlja i mijenja tjelesne organe. Čovjek je izuzetno ponosan na napredak visoko sofisticirane zdravstvene tehnologije i njena postignuća.

Čovjek je postao ovisnik o zdravstvenim uslugama i ne može zamisliti život bez njih! Zdravstvena droga toliko je ovladala njegovim životom da je on praktički svoj život stavio u ruke zdravstvenog sustava! Čovjek više ne prati bilo svog života, on ne prati što mu dnevni bioritam poručuje! Zašto? Zato što je odvojio svoje unutarnje biće – duhovno biće od vanjskog bića! Svoju unutarnju svijest – izvor života – zasjenio je intelektom, sviješću koja je okrenuta samo prema van.

Može se reći da je čovjek prodao svoju dušu jer ne vjeruje uopće u njeno postojanje. On vjeruje, služi i klanja se samo tome što je on sam stvorio. Čovjek je stvorio religijske vjere, politiku i mnogo, mnogo toga čemu služi i klanja se. On se klanja vjerskim vođama, političarima, vladarima – on se opet klanja drugom čovjeku kojeg je sam stvorio, on se klanja stvarima i tehnologijama i tako u krug!

Ipak, taj kružni tok ljudskih gluposti ne može ići u nedogled – onako kako bi to čovjek želio! Kozmičke zakonitosti također imaju svoj kružni tok! Ukoliko se poremeti kozmički kružni tok tada kozmičke zakonitosti sve poremećaje dovode ponovno u red. Dakle, sav nered dovodi se ponovno u red. No tada nastupaju po čovjeka ne baš ugodne situacije! Nastupaju turbulencije u svim područjima počev od čovjekovog zdravlja do svega daljnjeg prouzročenog od strane čovjekove ruke – požari, potresi, olujna nevremena, vulkani….. na zemlji, u zemlji i u atmosferi!

Čovjek se ipak pomalo osjeća bespomoćan iako tvrdoglavo i dalje nastavlja svoj način razmišljanja i djelovanja, jer on osjeća da je došao pred zid! On vidi da na jednom gubi “svoju slobodu”, svoj komfor u kojem se osjećao dobro! Čovjek sada mnogo snažnije osjeća ono što je prisutno stoljećima: „Čovjek je čovjeku vuk“, što u slobodnom prijevodu znači „Čovjek se prema svom bližnjem ponaša nečovječno“! 

I sada dolazimo do ključne točke; čovjek je zasjenjenjem onog kozmičkog, istinskog u sebi, stvorio čovjeka egoistu, koji prvo vidi sebe i svoje potrebe a za druge ne mari! Taj čovjek gazi, uništava, ubija, prisvaja sve što mu stoji na putu do njegovog cilja – njega samoga! On je postao žrtva sebe samoga! Postao je žrtva svojih samostvorenih kultnih religijsko vjerskih, političkih i drugih svjetonazorskih percepcija, pa iako mu one oduzimaju slobodu i prava na život on, čovjek i dalje im slijepo vjeruje i želi im pripadati!

Moglo bi se još mnogo toga reči, ali najbolje je na sve to poslati jednu pozitivnu poruku: “Čovjeće probudi se i potraži se u samome sebi jer nikad nije kasno”! No za to su potrebna tri preduvjeta slobodne volje: Želja da spoznam tko sam – želja da sve loše koje sam otkrio odstranim iz svog života – želja da izgradim u sebi novi pozitivni program življenja i da pri njemu ostanem!

Postepenim ostvarenjem te tri poduzete želje čovjek mijenja sebe, svoju svijest, svoju okolinu i svoje zdravlje. Njemu će sve manje trebati pomoć zdravstvenih usluga a pogotovo mu neće trebati zdravstvena, visoko sofisticirana tehnologija. A ono što je najbitnije, čovjek će ponovno osjećati svoj unutarnji bitak – unutarnju slobodu, a sve turbulencije koje se trenutno događaju ili će se događati u svijetu neće imati nikakav utjecaj na njega! 

Tko ne želi u sve ovo povjerovati to je njegovo pravo i njegova slobodna volja! Tko moguće želi provjeriti, on tada može donijeti ispravan sud i ispravnu kritiku!

Poznata židovska krilatica kaže:  “Onaj tko spasi jednog čovjeka, spasio je čitav svijet”! Isplati li se svakom od nas spasiti sebe i bar jednog čovjeka!?

Ana Jurić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s