Kakvu to ljubav šalju i šire religijske vođe sa svojih propovjedaonica i kako izgleda svijet danas – nisu li sadržaji njihove ljubavi katastrofe ovoga svijeta!?

Što predstavlja riječ i pojam “ljubav” u religijskim i svjetovnim okvirima a što u Kozmičko – božanskom stvaralačkom pojmu!?

depositphotos.com

Religiozna i svjetovna ljubav kreće se u ljudskim, trodimenzionalno ograničenim okvirima čiji sadržaj ima u sebi uvijek neki interes, namjeru, prosudbu, pohlepu, koristoljubivost, osudu, borbu, posjedovanje, otimanje, strasti, strahove, očekivanje, uspoređivanje, procjenjivanje, sebičnost, samoljubivost, zavist, zamjeranje, prigovaranje, kritiziranje, pritisak, ogorčenost, neslobodu, skučenost, hladnoću, ….

Božanska stvaralačka ljubav ponuđena je ljudima kao sadržaj kozmičkih zakonitosti koji ljudima omogućavaju da postanu ono što u biti i jesu – kozmička bića koja više nisu pod utjecajem trodimenzionalnog življenja i svega onoga što taj život nosi kao posljedice!

Dakle, što ta ljubav jest i koje su njene premise življenja!?

“Ono što ne želiš da ti drugi čine ne čini ti to ni njima!” ili “Ono što želiš da ti drugi čini, čini ti prvo njemu!”

Drži oko sebe i u sebi mir….širi mir! Budi uvijek za svog bližnjega! 

Istinska ljubav sadrži u sebi esenciju snage, plemenitosti, profinjenosti, dobrote, ljepote, čistoće, radosti, slobode, zahvalnosti! Ona je uvijek pozitivan osjećaj, pozitivna misao i pozitivno djelovanje!

Istinska ljubav sadrži u sebi poštovanje prema Zemlji, biljnom, životinjskom i mineralnom carstvu!

Istinska ljubav kaže: “Poštuj sebe tada ćeš biti u stanju poštovati druge i sve oko sebe”! 

Istinska ljubav je poštivanje kozmičko beskonačnih snaga! Ona je viša sila postojanja! Ona je svaki trenutak kozmičke sveprisutnosti! Ona je punina mnogih stvaralačkih elemenata! Ona je struja beskonačnosti bili mi nje svjesni ili ne! Ona je naprosto konstanta, sveprisutnost koju je nažalost čovjek prekrio svojom ljudskom trodimenzionalnom sviješću!

Religije i svijet koji je preuzeo temelj njihove ljubavi pozivaju se na religijsko-svjetonazorsku ljubav u kojoj se doduše tu i tamo naglašava pokoji božanski aspekt.  Na žalost to je samo forma bez sadržaja. Ljudi su ostali zatočeni, nesretni, vezani i neslobodni u toj ljubavi bez sadržaja!

Kakvu to ljubav šalju i šire religijske vođe sa svojih propovjedaonica i kako izgleda svijet danas – nisu li sadržaji njihove ljubavi katastrofe ovoga svijeta!?

Ana Jurić

Jedna misao o “Kakvu to ljubav šalju i šire religijske vođe sa svojih propovjedaonica i kako izgleda svijet danas – nisu li sadržaji njihove ljubavi katastrofe ovoga svijeta!?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s