Tko su sekte – religije

konquistadoren
jestrabek.homepage.t-online.de

Da bi sakrile svoj stvarni identitet religije javno kriče, brane se tako da napadaju, skrivaju istinu o sebi kao zmija noge, uvijek se osjećaju ugrožene, ponižavaju sve drugačije, pune su fanatizma, zatvaraju se i skrivaju u kultove, stvorile su oko sebe božansku aureolu nedodirljivosti i svetosti, održavaju se parazitirajući na leđima svojih sljedbenika. Na visokim teološkim učilištima izučili su savršeno zanimanje – vrhunskih glumaca.

Stvarna istina i stvarno značenje pojma ”Sekte”: Sekta je religijska skupina, točnije preteča Katoličke crkve koja je preuzela (ukrala) Božje učenje od prvih prakršćanskih zajednica. Preuzeto učenje potom je prilagođavala svojim interesima a prve prakršćanske zajednice i prakršćane protjerivala i ubijala. Kroz povijest iz te prve sekte nastale su mnoge velike i male religijske sekte koje su u svoje učenje dodavale attribute svoje vladavine. One su kreatorice raznih društava i država. One su iznjedrile najrazličitije svjetonazore i filozofske pravce. One odgajaju i potom kontroliraju svjetovne vladare. One stoljećima vode ratove putem državnih sustava protiv svojih suparnika za osvajanje moći i zemljinih resursa – bogatstva! 

One su znalački sakrile istinu i uništile moral! One su ljudima zamaglile vidike i učinile ih ovisnicima o sebi! One su tvorci kaosa, mržnje i netrpeljivosti među ljudima i narodima! 

One su danas razotkrivene i ogoljene! One žele spasiti stoljetne privilegije i svoju moć! One sada riču kao ranjeni lav i grizu sve oko sebe!

Religijske sekte izgubile su uvid u Božje zakonitosti jer su se od samoga početka postavile iznad tih zakonitosti! Kozmički “zakon uzroka i učinka” nazvan još “zakon sjetve i žetve” je neumoljiv i pravedan kako prema religijskim sektama tako i prema njihovim izvršiocima – skupinama koje čine vlast u državama a također i prema svima koji ih slijede! Božji mlinovi polako ali temeljito melju – svejedno vjeruje li netko u to ili ne!

Danas je vidljivo djelovanje “zakona sjetve i žetve” kako preko odgovora Zemlje koja se buni, trese, riga vulkane – preko klimatskih promjena koje stvaraju oluje, uragane, poplave, suše i još mnogo toga! Potom tu su još mnoge posljedice koje pušu za vrat čitavom čovječanstvu preko raznih boleština, strahova i patnji!

Završno – sekte su religijske skupine koje su kao ptica kukavica položile svoja jaja u tuđe gnijezdo. One su se stoljećima hranile i izrastale pod tuđim perjem, kiteći se tim perjem! Konačno odbacile su svoj i stavile se pod tuđi identitet! 

Ana Jurić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s