Senzacionalnog fratra iz Čapljine uzrujao je koronavirus pa na Facebooku napada sve žive; zbilja je neprepričljivo

TELEGRAM

ZDRAVKA GRUND 04.03.2020

Fra Bože Radoš, fratar iz Čapljine koji često za Facebook snima svoja senzacionalna obraćanja, ovoga puta je u videu vjernicima govorio o koronavirusu. Uzrujan je zbog mjera zaštite koje su u Crkvi poduzete zbog bolesti. Njegovu poslanicu dosad je pogledalo više od 44 tisuće ljudi, a oko 450 ih je podijelilo video. U svom obraćanju fra Radoš ustvrdio je kako iza koronavirusa stoji demon koji napada kršćanstvo, katoličanstvo, Crkvu i vjernike.

“Najbolji primjer je to što sinoć mediji vele da je koronavirus nastao u nekoj kršćanskoj sekti koja je u Indiji. Zamislite te drskosti te đavlije gluposti. Kao da ti ljudi tamo, ne ulazeći u neke dubinske stavove, kao da oni imaju laboratorije u kojima su proizveli taj virus. Ne čini to demon bez veze preko svojih medija i demona novinara, jer treba napasti kršćanstvo, treba napasti Isusa, uvijek je on bio glavni cilj”, kazao je na početku fra Radoš.

NAPAD NA BISKUPA

Potom je napao biskupa i odluku po kojoj se u iz crkvi treba ukloniti blagoslovljena voda, ali i promijeniti način primanja hostije kako bi se izbjeglo moguće širenje virusa. Upravo te odluke fra Radoš opet povezuje s “demonom”.

“Onda najgluplje što može biti je kada jedan biskup, koji je svoju doktorsku disertaciju napisao tako da je jedan doktor koji je ugledan za nju rekao da je i dite u osnovnoj školi može bolje od njega sastaviti, odluči da bi se kao zaštita od koronavirusa trebalo izbaciti blagoslovljenu vodu iz kamenica. Svatko zna da voda čisti i da sebi ne sadržava nikakve viruse, ni obična, a kamoli blagoslovljena. Ali demonu smeta blagoslovljena voda jer ona je moćno sredstvo protiv demona i njegovih moći, pa i protiv moći koronavirusa”, kritizira fratar biskupa.AdvertisementVolume 0%

KRITIKA I PAPI

Potom pojašnjava da uzimanje hostije iz svećeničke ruke ima svoju ulogu. “Vele da trebamo rukavice staviti na ruke svećeniku kako bi pričešćivao, kako bi ismijali i svećenika i posvećene svećeničke ruke i boga i viru i sve one svetinje koje su vrijedile sve do danas. Danas u crkvi imamo biskupe i svećenike koje su duše đavlu dali i rade za njega, a đavao ih obilato nagrađuje položajima, moći, imanjem…”, kaže fra Radoš.

Kritizirao je papu jer se povukao navodeći kako bi on trebao biti najodvažniji “jer je na čelu stada svoga”. Fra Radoš sve to povezuje s, kako kaže, drskosti demona, ali i napominje: “Ali nije on jak, on se boji mene, vas, svih koji u srcu Isusa iskreno ljube”. “Demon je glup, a još je više glup ako misli da su Božja djeca glupa, Božja djeca će uvijek surađivati s Božjim duhom”, zaključuje fratar.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s