Mašinerije i njihovi produkti

Teološke, političke i druge mašinerije napravile su od čovjeka produkt za prodaju, kupnju i manipulaciju. Dovoljno je pritisnuti dugme i produkti pjevaju, plešu ili se bore onako kako to glave mašinerija žele!

Mnogi su postali ovisnici a da toga nisu ni svjesni – o kavi, alkoholu, drogi. Mnogo teže su ovisnosti o crkvi, politici i drugim ideologijama.

Mnogi vjeruju da su njihove misli i stavovi rezultat njihovog integriteta i življenja, ali nažalost one su proizvod mašinerija koje preuzimaju ljudska bića čim se rode. Odmah po porodu, selekcijom,  jedni ljudska bića žigošu krštenjem a drugi nekom drugom pripremljenom inicijacijom. Potom, isti akteri izgrađuju i formiraju svoje produkte putem vjerskog i ideološkog školovanja. 

Kako je moguće prepoznati produkte raznih mašinerija? Najčešće se ti produkti kreću u jatu i upotrebljavaju istu mantru jata. Nadalje, ti produkti neprestano su nezadovoljni, kritiziraju i grakću na sve oko sebe! Ti produkti neprestano traže vođu jata i s njim se identificiraju. Oni problem uvijek vide u drugima i drugačijima, oni ne razlikuju bitno od nebitnoga!

Ono što treba znati, ti ljudi nisu krivi, oni su naprosto žrtve mašinerija koje su ih uzele pod svoje i koriste ih kao produkte za određenu svrhu! No za svoje nesuvisle, nezakonite i opake postupke ne oslobađa ih činjenica da su zavedene ovce!  

Ana Jurić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s