Katolička crkva će nestati, ako Milanović ispuni želje biskupa!?

Moris Hoblaj

Komentar na biskupsku čestitku novoizabranom predsjedniku Hrvatske

Hrvatski biskupi, odnosno Katolička crkva u Hrvata, u svojoj čestitki od novoizabranog predsjednika Milanovića zahtjeva da vodi Hrvatsku po načelima kršćanstva. Konkretnije, to bi značilo da bi je morao bez bojazni i ugroženosti osloboditi od katolicizma. U biskupskom očitovanju stoji po smislu; … preuzeli ste časnu i odgovornu službu koja uključuje brigu za boljitak hrvatskoga naroda i svih građana domovine;  … stoga što god činili ili odlučivali uvijek morate imati na umu da je Hrvatska prožeta kršćanstvom i da vam je stoga dužnost, bez bojazni i ugroženosti njegovati slobodu i ljepotu razlika u mišljenjima, pogledima i stvaralačkom življenju te otvorenost za suradnju i prijateljstvo sa svim narodima. 

Da bi Katolički biskupi sastavili ovu revolucionarnu čestitku bilo im je potrebno tri dana. No, ta tri dana bila su dovoljna za mnoga nagađanja i špekulacije. Jedni su mišljenja kako im je trebao oporavak od političkog šoka koji ih je zadesio nakon Milanovičeve pobjede, dok drugi vide razlog u njezinoj sve većoj nemoći te o početku gubitka vlasti nad narodom. No što je bitno je to da su biskupi odaslali svoju čestitku, koja zapravo uopće nije čestitka već agenda zahtjeva koje bi novoizabrani predsjednik trebao ispuniti za vrijeme svojeg mandata, naime; … „što god činio ili odlučivao da uvijek mora imati na umu da je Hrvatska prožeta kršćanstvom i da mu je stoga dužnost, bez bojazni i ugroženosti njegovati slobodu i ljepotu razlika u mišljenjima, pogledima i stvaralačkom življenju te otvorenost za suradnju i prijateljstvo sa svim narodima. 

Novoizabrani predsjednik Milanović treba ostvariti ono što je Katolička crkva do sada spriječila

Koliko god bi ostvarenja biskupskih želja od strane Milanovića bila blagodat ne samo za hrvatski narod, toliko su ona i neobična ako se zna da ih je odaslala Katolička crkva koja ta ista načela nije nikada do sada ostvarivala niti ostvaruje. Što je Katolička crkva slijedila od svojeg osnivanja prije 1700 godina o tome svjedoči njezina vlastita krvava povijest, npr.  progoni i genocid u križarskim ratovima, mučenja i svirepa ubijanja žena i muškaraca za vrijeme inkvizicije. Isto se događalo u Hrvatskoj za vrijeme drugog svjetskog rata prema Pravoslavcima, Židovima i Romima. 

A danas?  Crkva uništava dobar glas huškanjem i širenjem neistine, o drugačije vjerujućim, ateistima, komunistima, nekatoličkim udrugama koje se bore za poštivanje ustavnosti  i ljudskih prava. Za Katoličku crkvu u Hrvatskoj, prema njezinom dogmatskom učenju nije mjerodavan Ustav Hrvatske niti Deset zapovjedi ili Govor na gori Isusa iz Nazareta, već jedino njezino dogmatsko učenje koje je, ako se uzmu u obzir njezina djela, potpuna suprotnost kršćanstvu.

Dakle, Katolička crkva mora slijediti i ona slijedi svoje obvezno dogmatsko učenje prema kojem nekatolici ne pripadaju božjem narodu pa se stoga prema njima, ne obazirući se na božje i državne zakone, primjereno i ponaša. Njezin cilj i cilj njezinih privjesaka pravoslavne i protestanske crkve je totalno uništenje i djelovanje Slobodnog duha. Sve tri tzv. „kršćanske religije“ proganjale su i uništavale zajednice, grupe i pojedince koji su dosljedno slijedili načela Slobodnog duha, kršćanstvo, odnosno, učenje Isusa iz Nazareta. Čitave etničke skupine i narodi postali su žrtve genocida fanatičnih vjerskih struktura gore spomenutih „kršćanskih religija“. 

Zaključno se može utvrditi kako su svećeničke kaste u prevladavajućim državnim religijama činile i čine sve što im je bilo i jest moguće da iskorijene svaki pokret izvornog kršćanstva koje ne poznaje svećenstvo, rituale, vjeru u vječno prokletstvo, štovanje mrtvačkih kostiju-relikvija, svetaca, „službe božje“ i dijeljenje sakramenata već samo život po načelima Deset zapovjedi kao i po miroljubivosti Govora na Gori koje nas vode do Boga u nama i bližnjega pokraj nas

Iz biskupske čestitke novoizabranom predsjedniku teško je zaključiti što su biskupi stvarno imali na umu kada su mu poslali svoje očitovanje, no jedno je sigurno sve drugo samo ne svoje ukinuće!? Dakle, na Milanoviću je sada hoće li Hrvatska postati kršćanska, kako su to sugerirali biskupi, ili će ostati i nadalje katolička i boriti se protiv Slobodnog duha? Pretpostavimo, a zna se već unaprijed da predsjednik Milanović neće biskupima ispuniti želju da Hrvatsku vodi po kršćanskim načelima jer bi to značilo, da bi morao bez bojazni učiniti sve da nestane katolicizam tj. da nestanu svećeničko-klerikalni cehovi. Značilo bi to i ukidanje ugovora s vatikanskom državom, jer kršćanstvo takvo nešto ne poznaje, ukratko, Katolička crkva bi morala nestati s hrvatskog teritorija!? Da je to želja biskupa, malo je vjerojatno!? No, za utjehu svima koji teže za Slobodnim duhom – kako stvari stoje – u dogledno vrijeme neće se više pitati religije i klerikalne cehove. Hoće li doći doba Slobodnog duha ili ne, ono je već tu, tko ima oči on ga vidi,  tko ima uši on ga već sluša, jer promjena klime čini svoje. 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s