Poštovani gospodine, novoizabrani predsjedniče Zorane Milanoviću

Slikovni rezultat za zoran milanović - fotos
Wikipedia.org

čestitamo Vam na osvojenom mandatu za predsjednika RH i želimo vjerovati da ćete ispuniti obećanja iz predizborne kampanje, tj. da ćete biti zastupnik svih, a ne samo nekih građana kao što je to bio slučaj do sada.

Zasigurno Vam je jasno da biti zastupnik svih građana zapravo znači da ćete prvenstveno i pravodobno štiti povredu njihovih ljudskih prava, sloboda i diskriminacija, bez obzira na njihovu vjeru ili bilo koju drugu opredijeljenost.

Nadamo se da ćete reagirati na neprestano uplitanje dužnosnika Katoličke crkve u rad državnih institucija, a posebno na njihovo najopasnije svjetonazorsko djelovanje u sustavu obrazovanja.

Neprihvatljiva je i njihova skrb o vojsci i policiji – suprotno je učenju na koje se Crkva poziva.

Gospodine Predsjedniče, veliki broj katolika kod nas i u svijetu prepoznao je da nauk Katoličke crkve nema ništa zajedničko sa Božanskim učenjem, a to najbolje pokazuje njihovo kriminalno djelovanje u prošlosti kao i sadašnjosti.

Biskupska čestitka na Vašoj pobjedi je kurtoazna i licemjerna jer su Vas i sve koji nisu katolici trajno označili kao komunjare. 

Mi ne očekujemo da Vi sada objavite rat bilo komu, već da postupite u skladu sa Ustavom i Vašim predizbornim obećanjima, tj.da budete kao što ste najavili: glasnogovornik temeljnih vrijednosti i ustavobranitelj i zagovornik normalne RH. 

Odlazak državnih dužnosnika pred crkvene oltare i njihova snishodljivost pred ljudima u dugačkim mantijama  suprotno je Ustavu u kojem jasno stoji da je RH sekularna. Tim činom državni i crkveni dužnosnici šalju svim građanima jasnu poruku legitimiteta katoličkog svjetonazora. Svjedoci smo da je upravo taj svjetonazor vinovnik svakodnevnih ideoloških i drugih  podjela u društvu.

Očekujemo da ćete zaista biti predsjednik sa stavom i karakterom koji se neće truditi svidjeti se svima!

U javnosti se vode polemike da li na kraju prisege treba izgovoriti “Tako mi Bog pomogao”! Malo je poznato da se tom izjavom predsjednik obvezuje štiti katolički svjetonazor, a ne narod!  

Želimo Vam puno snage i zdravlja na Vašoj predsjedničkoj dužnosti!

Redakcija Udruge David

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s