Hrvatski biskupi; “Građani su razočarani u državu”

Moris Hoblaj

Katolički biskupi projiciraju slabosti svoje crkve na državnu vlast?

Prema članku 41. Ustava Republike Hrvatske «Sve vjerske zajednice jednake su pred zakonom i odvojene od države». To isto bi vrijedilo i za Katoličku crkvu, no ona se time ne miri jer se želi vratiti na ono vječno jučer tj. postati državnom vjerom i nametnuti svoju duhovnu i političku diktaturu koju narodu objašnjava kao božju volju u spašavanju ljudskih duša. Konkretno to znači: U ime Boga i osnivatelja kršćanstva Isusa, Krista negira sve što nije katoličko i čini sve kako bi uz pomoć državne vlasti istrijebila sve što joj se sprečava na tom putu. Njezin moto je: „tko nije s nama, taj je protiv nas.“ U konačnici to znači; istrijebiti sve što nije katoličko. Taj cilj ona slijedi od samog početka njezinog osnivanja u trećem stoljeću kada se odvojila od prvih kršćana i kao Katolička crkva sklopila pakt s rimskim carom te postala državnom religijom. 

Cijena koju je Katolička crkva platila caru bila je prije svega revidiranje kršćanskih principa i prihvaćanje darova koje je Isus na gori kušnje odbio vragu, koji mu je ponudio čitav svijet ako mu se pokloni. Isus je odbio ponuđene darove smislenim riječima; „Ne kušaj svojeg GospodinaMoje kraljevstvo nije od ovoga svijeta.“ Dakle, Katolička crkva prihvatila je ponuđene darove vraga, tj. svjetovno bogatstvo i vlast nad palim svijetom koje je Isus odbio. To je opet značilo za novu osnovanu Katoličku crkvu da od sada mora slijediti ciljeve darovatelja, naime oca laži, boga podzemlja – kako ga naziva Isus.

Prihvaćenjem dobara boga laži započinje krvava i nadasve brutalna povijest Katoličke crkve, prije svega s progonima onih kršćana koji pakt rimske Crkve s carom nisu prihvatili, kao npr. kršćanske zajednice na istoku rimskog carstva a kasnije manihejci, bogumili, katari i još mnogi drugi. Križarski ratovi i inkvizicija ukazuju na sve zvijerske brutalnosti i genocid Katoličke crkve u službi oca laži, boga podzemlja, nad drugačije vjerujučim nevinim ženama i muškarcima, a danas to znači brutalno klevetanje političkih i demokratskih drugomišljenika. 

Razvitak demokratizacije u Hrvatskoj onemogućava sadašnji odnos države s Katoličkom crkvom? 

Iako je protivustavno djelovanje Katoličke crkve u Hrvatskoj poznato, ipak državne institucije i Ustavni sud, koji bi po dužnosti trebali tako nešto spriječiti, ne poduzimaju gotovo ništa. Prije nekoliko godina reagirao je npr. „State Department“ i drugi međunarodni i domaći demokratski instituti s upozorenjem na konkretne grijehe hrvatske vlade u vezi s Katoličkom crkvom kritizirajući stanje ne-razvitka demokratizacije u Hrvatskoj koju prije svega onemogućava sadašnji odnos države s Katoličkom crkvom! U jednom od izvještaja „State Department“ ukazuje se na sedam grijeha ili na sedmerostruko kršenje Ustava Republike Hrvatske u prisilnom nezakonitom braku (Konkordatu) s Katoličkom crkvom. 

Reakcije hrvatskih političara i njezine vlade ukazuje na činjenicu da su se od straha ili zbog osobne materijalne dobiti sakrili iza crnomantijaša!? Tu i tamo kada su vjetrovi iza crnomantijaških stražnjica previše smrdljivi izuste  pokoje negodovanje, kao npr. prigodom poruke hrvatskih biskupa da ih zabrinjava bliskost stajališta biskupa i radikalnih skupina – no u praksi poduzeli nisu ništa , a razlog je kako narodna poslovica kaže; Kako tražiti žabu da isuši baru

Povijesna je činjenica da je Vatikan najlakše sklapao konkordate s apsolutistima i diktatorima, npr. s kraljevima, Hitlerom, Musolinijem i hrvatskom HDZ-eovskom vladom, a manje s demokratskim višepartijskim sustavima, npr. Francuskom, Slovenijom ili Amerikom, kojima je nezamislivo povrijediti ustavom zagarantiranu odvojenost religije od države.  

Cilj Vatikana je kompromitiranjem destabilizirati državne vlasti i osnovati državu u državi!?

Katolička crkva slijedi svoje ciljeve u Hrvatskoj s lažnim tvrdnjama da ju je osnovao Isus Krist, tvrdeći da su preko sedamdeset posto građana Hrvatske članovi Katoličke crkve i da ju podržavaju u svim njezinim neustavnim posezanjima u državne institucije, posebno, u budžet svih, pa i nekatolika, iako se zna da katolicizam iz nedelje u nedelju prakticira najviše 10% katolika. 

Nadalje, Katolička crkva obmanjuje vladu i svoje vjernike tvrdnjom da njezino opstojanje, legitimitet i djelovanje leži u dosljednoj sljedbi nauka Isusa Krista, njezinog utemeljitelja, koji je svojim životom i naučavanjem svjedočio Božju volju primjereno Govoru na Gori i Deset zapovijedi koje se temelje na zapovjedi ljubavi prema Bogu i bližnjemu. Crkva propovijeda jedno a radi drugo!

Da je gore navedeno obmana i laž potvrđuju danas mnogi crkveni službenici i analitičari kao i objektivni povjesničari. Svi oni su, manje više, mišljenja da je Katolička crkva prestala slijediti Krista kada se odcijepila kao „sekta“ od zajednica prvih kršćana koje je osnovao Isusu Krist s apostolima,  svojim učenicima i sljedbenicima te postala državnom religijom. 

Ako uzmemo čitav spektrum vjerovanja i vjerske prakse Katoličke crkve kroz povijest i danas, onda bi nužno trebali, kao dijete slobodnog duha, doći do zaključka da se, ne samo vatikanska, nego i tkz. „Stepinčeva crkva“ u Hrvata – kako je od milja nazivaju hrvatski biskupi – može zvati samo Katolička, ali nikako i po ničemu kršćanska i Kristova! Čini li to usprkos znanja onda je to laž, prijevara i obmana vlastitih vjernika i države od kojih je ucjenama, povijesnim prijevarama i protuzakonitim otimanjem novca koje je mukom zaradio narod.  

Biskupi, nakon što su napunili ambare svoje klerikalne avangarde, pred blagdane krive vladu za socijalnu bijedu u državi – sugerirajući narodu – mi smo, a ne oni,  vaši spasitelji!

Biskupi, nakon što su s pomoću države iz poreznog prihoda više nego potkrijepili  socijalnu situaciju svoje klerikalne avangarde i njihovih lakaja u svojoj nedemokratskoj instituciji, krive prije velikih blagdana pred televizijskim kamerama i sa oltara, onu istu vladu koja im je napunila džepove, iako nožem pod grlom, da su krivi za socijalnu bijedu hrvatskog naroda. Okrivljavanjem vlasti Crkva diže samu sebe na oltar kao jedinu legitimnu skrbnicu i zaštitnicu naroda i države. Tako nešto može biti samo rezultat neviđene drskosti i karakterne pokvarenosti koje s kršćanstvom i Kristom nema nikakve veze. 

Pitanje svakog demokrata moralo bi biti sada – na koji način pregovarati ili se postaviti prema instituciji koja za svoje ciljeve zlorabi ime svojeg utemeljitelja a u praksi čini suprotno njemu, npr. blagosljivlja oružje, podržava ratove, bogati se otimanjem novca narodu i nepotpisuje međunarodne konvenciju o poštivanju ljudskih prava? 

Politička avangarda Hrvatske ponaša se kao robot na daljinsko upravljanje iako ju je institucija koja joj je protuustavno ispraznila blagajnu drsko i bezkarakterno okrivila za nastalu socijalnu bijedu naroda.

Članovi državne vlade odlučili su se i nadalje ići na ponoćku u crkve, klećati u prvim klupama i čekati ponizno biskupe da im kažu što još od njih očekuju kako bi Katolička crkva postala država u državi, umjesto da izvrše obećanje dano narodu, odnosno, provedu ustavni zakon u odnosu na odvojenost religija od države.

Bludnica babilonska ili ipak rimska!?

Sve više ljudi napušta Katoličku crkvu s pitanjem, dokle ovaj duševni i fizički teror bludnice…? Kada će doći kraj babilonskoj ili ipak rimskoj bludnici? 

Iako se mnogima čini da Katolička crkva, nikada jača i utjecajnija nego danas niti ne slute da je njezin kraj već nagovješten i to neopozivo prije gotovo 2000 godina u njezinoj Bibliji ,za koju sama tvrdi da svaka riječ u njoj dolazi preko Duha Svetoga iz božjih ustiju – to znači, sve što dolazi preko Duha svetoga je istinito, tj. to će se bez sumnje i dogoditi! 

U Ivanovom Otkrivenju, zadnja knjiga u Bibliji,  zapisano je slijedeće: „Otkrivenje Isusa Krista: Blago onomu koji čita i onima što slušaju riječi ovog proroštva te čuvaju što je u njemu napisano. Jer vrijeme je blizu!…Nadalje; Nakon toga vidjeh: jedan drugi anđeo silazi s neba s moći velikom! On povika iza glasa: »Pade, pade Babilon veliki – Bludnica –…jer se gnjevnim vinom bluda njezina opiše narodi; s njom su bludničili svi kraljevi zemaljski, a trgovci se zemaljski obogatiše od silna raskošja njezina. « Zatim; Začujem i drugi glas s neba: »Iziđite iz nje, narode moj, da vas ne zadese zla njezina te ne budete suzajedničari grijeha (zločina-op. a.) njezinih! Jer njezini grijesi (zločini-op. a.) do neba dopriješe … I plakat će i naricati za njom kraljevi zemlje što su s njome bludničili i raskošno živjeli kad gledali budu dim požara njezina. Prestrašeni mukama njezinim, izadaleka će stajati i naricati: »Jao, jao, grade veliki, Babilone, grade silni! I jedan snažan anđeo uze kamen, velik poput mlinskoga kamena, i baci ga u more govoreći: »Tako će silovito biti strovaljen Babilon (o.p.a. ili ipak Vatikana?), grad veliki, i nikada ga više biti neće!« I reče mi: »Piši! Blago onima koji su pozvani na svadbenu gozbu Jaganjčevu!« I reče mi: »Ove su riječi istinite, Božje“.

U toj se Crkvi već odavno više ne može ništa spasiti, nego samo sebe i druge od nje?

Na to pitanje može se i mora odgovoriti na temelju povijesnih zločina koji su počinjeni pod krinkom „kršćanski“, odnosno, na račun Boga, Krista i kršćana, npr. što se odigravalo i odigrava pod krinkom «kršćanski»? Tko s nevjerojatnom drskošću već 1700 godina obmanjuje čovječanstvo s naukom „Isusa, Krista „naukom kršćanskim“ a čini suprotno? Tko pod krinkom „kršćanski“ prijeti lakovjernim ljudima najtežim kaznama i onima koji žele upotrijebiti svoj  razum? Tko je mučio i muči istomišljenike i tko ih je davao pogubiti, da bi danas ti isti o inkviziciji govori kao o «napretku»? Tko je dao iskorijeniti čitave narode, a danas to slavi kao «sretnu krivnju»? Tko je provodio ocrnjivanje, potlačivanje i omalovažavanje žene sa stravičnim posljedicama do danas? 

Mnogi spoznaju, kao i svjetski priznati povjesničar Karlheinz Deschner, da bi bludnica babilonska mogla biti katolička organizacija o kojoj je napisao: «U toj se crkvi već odavno više ne može ništa spasiti, nego samo sebe i druge od nje.» A neki već ozbiljno uzimaju jasnu uputu koja je izrečena još u Bibliji, u Ivanovom Otkrivenju: «Iziđite iz nje moj narode, da ne postanete sudionicima njezinih grijeha i da ne dijelite njezinih muka!*» (*zala – u hrv. prijevodu Biblije, prim. prev.) i izlaze masovno iz nje.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s