Političari se moraju ravnati prema nauku Rimokatoličke crkve! Ustav Republike Hrvatske ih ne zanima!?

Komentar na očitovanje ministra obrane Damira Krstičevića u Splitu.

Moris Hoblaj

Ministar obrane Damir Krstičević; „Nikad nećemo odvojiti vojsku od crkve“! https://www.index.hr/,

Slikovni rezultat za Kostenloses Cartoon-Schwert

Javno očitovanje ministra kako Ustav Republike Hrvatske,, za njega ne postoji u tom slučaju – to jest odlučio se poštivati „Codex Iuris Canonici“ Rimokatoličke crkve a ne Ustav Republike Hrvatske. Škandal ili veleizdaja?

Gospodin ministar Damir Krstičević, najvjerojatnije pripadnik Rimokatoličke crkve, očito se ravna po obvezujućem crkvenom pravnom priručniku „Codex Iuris Canonici“ Rimokatoličke crkve, u kojem na primjer u kanonu 227 piše da se laici-političari katolici moraju i „u poslovima zemaljske zajednice … ravnati prema nauku koji je predložila Crkva po svojoj učiteljskoj dužnosti.“ Kako vidimo, gospodin ministar u ovom dvojbenom slučaju slijedi učenje Rimokatoličke crkve koje to od njega zahtjeva, kao od naroda izabranog političara. Time je očito prekršio Ustav i temeljne zakone RH koje je pod prisegom na Bibliju obećao „Bogu-(ali kojem)?“ i narodu ispunjavati i braniti.  Interesantno bi bilo saznati kako će, odnosno, dali će uopće na ovo protuustavno očitovanje ministra reagirati državni javni tužitelj i ustavni sud Hrvatske?


Hrvatski političari u više slučajeva zamjenjuju Ustav Republike Hrvatske s crkvenim „Codex Iuris CanoniciRimokatoličke crkve! Škandal ili veleizdaja? 

U dogmama Rimokatoličke crkve stoji na više mjesta direktno ili indirektno doslovce; Ako laik-političar katolik nije sklon, odnosno u određenim situacijama, zamjeniti Ustav RH s „Codex Iuris Canonici“ Rimokatoličke crkve prijeti mu izopćenje iz Crkve, što je opet jednako vječnom prokletstvu njegove duše.  Dakle prijetnja – jednaka psycho teroru s kojom se ljude prisiljava da čine ono što svećenstvo od njih zahtjeva. Pogledamo li u vrlo jednoznačne upute Crkve laicima koje vrijede naravno i za politički aktivne laike, naše demokratski izabrane političare koji, na primjer, sjede u saboru i državnim institucijama, onda ćemo ustanoviti da političari više slijede upute Crkve a manje, ili nikako, Ustav Republike Hrvatske. Škandal ili veleizdaja – prisege na Bibliju i obećanja narodu? 

Crkveni nauk kaže: Političari se moraju ravnati prema Crkvi, jer „crkvena vlast“ ima dva mača – duhovni i materijalni, a oba su u vlasti Crkve.

Te upute nisu nastale preko noći, nego su vjernicima stoljećima svojski utuvljivane dok im nisu prešle u dušu i krv. U vezi s tim citiramo crkveno učenje iz djela „Kompendij vjeroispovijesti i crkvenih doktrinarnih odluka“ od Denzinger/Hünermanna, poučak broj 873:

„Tako bivamo poučeni da su u toj njezinoj crkvenoj vlasti dva mača, naime duhovni i materijalni. Oba su dakle u vlasti Crkve, naime duhovni mač i materijalni. Međutim, jedan je za Crkvu, a drugi da ga Crkva primjenjuje. Jedan u svećeničkoj ruci, drugi u ruci kraljeva i vojnika, ali uz pristanak i prihvaćanje svećenika. Međutim, dolikuje da je drugi mač pod prvim i da se prolazni autoritet pokori duhovnoj vlasti. Jer kao što istina svjedoči, duhovna vlast mora zemaljsku vlast postaviti i usmjeriti ako nije dobra.“ 

Nositi mač Rimokatoličke crkve“ ili „ravnati se po njezinom učenju“ – konačno znače isto – duhovno robovanje!? 

Svi oni koji se osjećaju kršćanima ili sljedbenicima Isusa Krista a članovi su Rimokatoličke crkve sigurno će se zapitati: A što je u ovim gore navedenim poučcima kršćansko, odnosno, što odgovara učenju Isusa, Krista i Deset zapovjedi Božjih? Nije isključeno da će se doći do uvjerenja – ništa, ama baš ništa! Da bi si namjere i ciljeve kao i politiku Rimokatoličke crkve nekada i danas još više moglo osvijestiti ukoliko žele onda bi kršćani trebali pročitati njezino učenje o vrhovnoj vlasti nad svim državama na Zemlji, koje je objavio papa Bonifacije VIII. 1302. godine, a koje nije do danas opozvao ni jedan papa, pa stoga još uvijek stoji u obvezujućim zbirkama dogmi i poučaka Rimokatoličke Crkve, označeno kao crkvena tvrdnja a glasi;  „Laici“, čitaj političari, „imaju se ravnati prema nauku koji je predložila Crkva po svojoj učiteljskoj dužnosti“. No: „nositi mač za Crkvu“ ili „ravnati se po predloženome crkvenom učenju“ – konačno znače isto. 

Nadalje u crkvenom učenju stoji također i sljedeće: Jer kao što istina svjedoči, duhovna vlast mora zemaljsku vlast postaviti i usmjeriti“, tada možemo samo upitati: koja navodna istina tu nešto svjedoči? Ne pokušava li tu svećenički ceh Rimokatoličke crkve, licemjernom floskulom „kako istina svjedoči“ uzvisiti sebe – dakle ništa drugo nego čista težnja crkvenih glavara za vlašću i vladavinom. 

Izgradnja i održavanje vlasti za Crkvu ima svoje nepisano pravilo; „Ministar biskupu: ‘Ti ih drži glupima, a ja ću ih držat siromašnima“! 

Podvucimo crtu: Upravo to je do danas ostala strategija Rimokatoličke crkve, tj. obmanjivanja ljudi i vođenja demokratski izabranih političara na uzici čak i u prve redove svojih crkava. Njemački kantautor Reinhard Mey genijalno i precizno je to izrazio u pjesmi riječima „Budi budan“: „Ministar šapćući drži biskupa pod ruku: ‘Ti ih drži glupima, a ja ću ih držat siromašnima.’“

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s