Smrt tijela i duhovna smrt (1). Samo onaj tko ispunjava zapovijedi prepoznaje i doživljava Boga u sebi (2-3). Kraljevstvo Božje je sedmerodimenzionalno – Beskonačni kristal: sve je u svemu (9-11). Razumijevanje istine samo preko ostvarenja (12)

Isus objašnjava Svoju predegzistenciju – Vjerovati znači razumjeti

1. Jedan drugi put govorio je Isus: „Zaista, zaista vam kažem: Tko se bude pridržavao Mojih riječi, nikada neće vidjeti smrt.“ Nato Mu Židovi uzvrate: „Sada uviđamo da Ti imaš vraga. (Pogl. 52, 1) Odlomak iz Biblije.

Ja, Krist, objašnjavam, ispravljam

 i produbljujem riječ:

Kao Isus iz Nazareta govorio sam o živoj riječi koja je nadahnuta Božjim Duhom. Tko živi živu riječ, život iz Boga, nikada neće vidjeti smrt jer on gleda u vječni život, a svoj fizički omotač samo skida, jer on pripada zemlji i zemlji se ponovno vraća. 

Spoznajte: zemaljsko tijelo pripada zemlji jer je ono od zemlje. Duhovno tijelo međutim pripada Bogu jer je ono od Boga. Tko gleda samo na raspadljivo tijelo, ne razumije Moje riječi jer njemu samo zemaljski život znači život.

Međutim, istinski život je Bog, a duhovno tijelo je iz Boga, iz vječne struje; ono se u njoj kreće i nikada ne umire.

Duša međutim može dugo vremena proboraviti u tami ako je čovjek tmurno mislio, govorio i postupao. To je tada duhovna smrt jer opterećena duša gleda samo na raspadljivo i to smatra istinskim životom.

No svi oni koji svoj život posvete Bogu tako što plemenito misle, čisto govore i zakonito postupaju, nose u sebi svjetlo i nakon tjelesne smrti ući će u svjetlo, dakle neće ostati u tami, u duhovnoj smrti.

Tko se dakle pridržava Božjeg zakona, Božje riječi, neće okusiti duhovnu smrt jer već u zemaljskoj odjeći živi u Bogu. Fizičko je tijelo samo omotač duhovnog tijela; ono međutim ne može živjeti bez duhovnog tijela, duše, u kojoj je izvor života, dotok iz života, Boga.

Duhovni čovjek koji gleda jedino na Boga pridržavajući se Njegove riječi i ispunjavajući zakon života, skinut će svoj omotač, fizičko tijelo kad mu dođe vrijeme da opet postane zemlja. 

Samo đavao proklinje svojega bližnjeg. Tko je sam uhvaćen još u sotonskome, on to podmeće također svojemu bližnjem.

Tko je u svjetlu istine, on cijelo vrijeme gleda na dobru jezgru u svojemu bližnjem, na istinu, i nesebično će mu služiti i pomoći. On doduše neće previdjeti tamno, već će ga promotriti iz svjetla istine i ako je umjesno, također ga osloviti. 

Odlomak iz knjige: Ovo je Moja riječ – Kristova objava koju svijet ne poznaje

Dato preko proročice za današnje vrijeme – Gabriele

Priredila: Ana Jurić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s