Još Ga i danas crkvene institucije za Božić bagateliziraju kao mutavo djetešce u jaslicama da bi Ga tijekom godine izložili kao mrtvaca na križu – kao ubijeni trofej tadašnje svećeničke kaste – ali do danas poriču sadržaje, svrhu Njegova zemaljskog života, ne uvažavaju Govor na Gori, po kojem je On živio kao primjer, i nazivaju ga utopijom.

Zemlja razgrađuje ovaj materijalistički, bezbožan svijet. Iz Novog vremena uzdiže se Novo doba – novo Nebo i nova Zemlja, jer najavljeni duhovni povratak Krista Božjeg upravo predstoji. Vršeći pogrom, rimokatolička institucija je dijelom iskorijenila one ljude koji su htjeli svijetu donijeti Govor na Gori – učenje za miroljubivo vrijeme – kao, na primjer, bogumile, valdenze, katare i albigenze, anabaptiste, menonite ili adventiste. Dijelom su bili i žrtve krvavih progona. 


Govor na Gori, koji je utjelovljivao Isus iz Nazareta, kojem je poučavao ljude za veliko vrijeme života, prema volji Crkve i njezinu gledištu ne bi se trebao objaviti. Da se Govor na Gori poučavao i da se po njemu živjelo, danas bismo imali drukčiji, miroljubiviji svijet, etičko-moralan svijet, vrijeme u kojem se ljudi susreću miroljubivo. Međutim, Duh Govora na Gori, Duh koji spašava i oslobađa, Krist Božji, ne odustaje.

Krist ponovno zove u svijet preko sinova i kćeri Božjih: Po Govoru na Gori može se živjeti!

Recimo to odmah: nemojte vjerovati svećenicima muškarcima koji kažu da se po Govoru na Gori ne može živjeti, prema paroli: mi svećenici muškarci to napokon tvrdimo već 2000 godina.

Isus iz Nazareta, Krist Božji, nije bio niti je utopist. On, Isus, Krist, bio je i jest duhovni revolucionar. On ne bi nikada bio nas ljude poučavao Govor na Gori kad se po njemu ne bi moglo živjeti. Upitajmo se: koji bi bio smisao toga? Narodna mudrost kaže: što ne koristi, nema smisla. 

Inkarnirani Sin Božji, koji je nama ljudima donio i donosi nebesku istinu, bio je neugodan moćnicima u državi i svećenstvu tada kao što je i danas. On je pokazivao i pokazuje gdje moćnici i svećenstvo krše Božje zapovijedi i poganskom kultnom religijom zasljepljuju narod. Zbog toga su Ga progonili, izdali i ubili. Glavna poruka Njegova života bio je i jest Govor na Gori. On nam je pokazao taj jednostavni put, put Govora na Gori, kako bismo kad preminemo, pronašli put natrag u Očevu kuću. Kamo su dovele sve stranputice posljednjih 2000 godina – prije svega labirinti institucija Crkve sa svojim smjernicama politici i gospodarstvu – pokazuje stanje ovog svijeta, u kojem sve jasnije postaje vidljiv kauzalni zakon a brojne posljedice uzroka uzdižu se na horizontu kao sablast.

To zovu „klimatskom katastrofom“. Da, Zemlja će u najvećoj mjeri postati nepogodna za stanovanje, i to vrlo skoro, kako izvještavaju klimatolozi. U medijima se moglo čuti da je sastanak na vrhu o klimi u Kopenhagenu katastrofa za ljudsku civilizaciju. 

Lako je razumljivo da život po Govoru na Gori Isusa iz Nazareta u politici, društvu, u obiteljima, na radnome mjestu ne bi Majku Zemlju učinio neprijateljem ljudi! 

Do današnjih dana prepoznatljivo se nazire prezir Crkava prema velikome nebeskom učitelju zakona Isusu, Kristu.

Još Ga i danas crkvene institucije za Božić bagateliziraju kao mutavo djetešce u jaslicama da bi Ga tijekom godine izložili kao mrtvaca na križu – kao ubijeni trofej tadašnje svećeničke kaste – ali do danas poriču sadržaje, svrhu Njegova zemaljskog života, ne uvažavaju Govor na Gori, po kojem je On živio kao primjer, i nazivaju ga utopijom. To ipak jasno pokazuje čije dijete su ti milijarde teški crkveni koncerni, i da ime «kršćanski» upotrebljavaju samo za svoje svrhe, dakle zloupotrebljavaju.

Odlomak iz knjige: Novo doba Krista Božjeg

Objavljeno preko proročice današnjeg vremena – Gabriele

Pripremila Ana Jurić


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s