Isus iz Nazareta, Krist Božji, nije bio niti je utopist. On, Isus, Krist, bio je i jest duhovni revolucionar.

Recimo to odmah: nemojte vjerovati svećenicima muškarcima koji kažu da se po Govoru na Gori ne može živjeti, prema paroli: mi svećenici muškarci to napokon tvrdimo već 2000 godina.

Isprobajte to sami! Iskusite to sami: po Govoru na Gori može se živjeti! Pođite korak po korak putem Govora na Gori!

Isus iz Nazareta, Krist Božji, nije bio niti je utopist. On, Isus, Krist, bio je i jest duhovni revolucionar. On ne bi nikada bio nas ljude poučavao Govor na Gori kad se po njemu ne bi moglo živjeti. Upitajmo se: koji bi bio smisao toga? Narodna mudrost kaže: što ne koristi, nema smisla.

Inkarnirani Sin Božji, koji je nama ljudima donio i donosi nebesku istinu, bio je neugodan moćnicima u državi i svećenstvu tada kao što je i danas. On je pokazivao i pokazuje gdje moćnici i svećenstvo krše Božje zapovijedi i poganskom kultnom religijom zasljepljuju narod. Zbog toga su Ga progonili, izdali i ubili. Glavna poruka Njegova života bio je i jest Govor na Gori. On nam je pokazao taj jednostavni put, put Govora na Gori, kako bismo kad preminemo, pronašli put natrag u Očevu kuću. Kamo su dovele sve stranputice posljednjih 2000 godina – prije svega labirinti institucija Crkve sa svojim smjernicama politici i gospodarstvu – pokazuje stanje ovog svijeta, u kojem sve jasnije postaje vidljiv kauzalni zakon a brojne posljedice uzroka uzdižu se na horizontu kao sablast.

To zovu „klimatskom katastrofom“. Da, Zemlja će u najvećoj mjeri postati nepogodna za stanovanje, i to vrlo skoro, kako izvještavaju klimatolozi. U medijima se moglo čuti da je sastanak na vrhu o klimi u Kopenhagenu katastrofa za ljudsku civilizaciju.

Lako je razumljivo da život po Govoru na Gori Isusa iz Nazareta u politici, društvu, u obiteljima, na radnome mjestu ne bi Majku Zemlju učinio neprijateljem ljudi!

Do današnjih dana prepoznatljivo se nazire prezir Crkava prema velikome nebeskom učitelju zakona Isusu, Kristu.

Još Ga i danas crkvene institucije za Božić bagateliziraju kao mutavo djetešce u jaslicama da bi Ga tijekom godine izložili kao mrtvaca na križu – kao ubijeni trofej tadašnje svećeničke kaste – ali do danas poriču sadržaje, svrhu Njegova zemaljskog života, ne uvažavaju Govor na Gori, po kojem je On živio kao primjer, i nazivaju ga utopijom. To ipak jasno pokazuje čije dijete su ti milijarde teški crkveni koncerni, i da ime «kršćanski» upotrebljavaju samo za svoje svrhe, dakle zloupotrebljavaju.

Isus, Krist, je uskrsnuo! Kao uskrsnuli Krist Božji On se vratio u Proročkoj riječi, u Proročkom Duhu. Već više od 35 godina Duh Krista Božjeg govori kroz usta proroka svim voljnim ljudima koji to hoće shvatiti, koji to mogu shvatiti. Usprkos svim svjetovnim i crkvenim otporima On, Krist, govori preko svoje izaslanice i proročice današnjeg vremena. Božji Duh puše gdje hoće. Tako je On nama ljudima još jednom jednostavnim riječima objasnio, produbio i izložio pouke Svojega Govora na Gori – shvatljivo ljudima današnjih generacija. U ovom serijalu izlažemo kako mi ljudi možemo Govor na Gori sve više i više primjenjivati u svakodnevnici.

Odlomak iz knjige: Novo doba Krista Božjeg, dato preko Gabriele, proročice Božje za današnje vrijeme

Priredila: Ana Jurić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s