ZATAŠKAVA LI PAPA FRANJO NAJGNJUSNIJE I NAJGORE MOGUĆE ZLOČINE ZBOG KOJIH BI SE MORAO PRIVESTI SUDU?

Iz svjetskih medija za vas: Moris Hoblaj, teolog i sociolog

‘VIŠE NIKAD NEĆE PROĆI NEKAŽNJENO’

Svjetski mediji prenose izjavu a među njima i HINA od 07.01.2019. Pape Franje riječima; “Sveta Stolica i čitava Crkva obvezuju se da će suzbijati i sprječavati takve zlouporabe i njihovo prikrivanje te utvrditi činjenice koje se tiču svećenika i dati pravnu zadovoljštinu malodobnim žrtvama spolnog nasilja koje je još gore zbog zlouporabe vlasti i savjesti”.

Prije ove izjave Papa Franjo dao je, ne po prvi puta, u novogodišnjoj čestitki u Rimskoj kuriji (vlada Svete Stolice) 21. prosinca obećanje da takvi “gnjusni čini” unutar Crkve “više nikad” neće proći nekažnjeno“.

Uz to pozvao je sve koji su počinili grijeh spolnog zlostavljanja u Crkvi i u drugim dijelovima društva, da se sami predaju pravosuđu u svojoj zemlji. Dakle, sudovi pripremite se na samo-prijave seksualnih zločinaca klerika nad djecom, jer autoritet Pape, pod prijetnjom isključenja i vječnog prokletstva, ne smije se stavljati u pitanje? To nalaže jedna od dogmi katoličke crkve!? Ostali živi pa vidjeli! Za sada su davali na znanje da radije idu u pakao nego se ispričaju, mole žrtvu za oproštenje i poravnaju štetu. Ta praksa seksualnih zločinaca klera je katolička, ali nikako kršćanska.

Koliko god papa Franjo osuđivao u javnosti pred mikrofonima najgnusnije i najgore zločine svojih biskupa, svećenika i suradnika toliko još više čini u tajnosti sve da u praksi zaštiti te iste počinitelje seksualnih zločina nad djecom – da ne bi bili izručeni državnim sudovima. No, istini za volju, to mu sve manje uspijeva jer je sve očitije, da što više on javnosti obećava kako će seksualni zločinci kardinali, biskupi i svećenici biti izručeni, tim više se trudi zataškati, onako kao što su to činili i njegovi prethodnici.

Zataškati zločine je u pravnim demokratskim državama, osim u vatikanskoj, zločin zbog kojeg se počinitelji, zataškivači moraju predati sudu. Stoga javnost sve više zahtjeva da državni odvjetnici i sudovi istraže odgovornost Vatikana i sadašnjeg Pape Franje kao i njegovog prethodnika Pape Ratzingera, njegovih kardinala, biskupa i svećenika za mogući zločin zataškavanja, kao i u svim državama, npr. i u Hrvatskoj.

Dokaza za njihovu odgovornost postoji na pretek. Poznati britanski odvjetnik i šef najveće britanske odvjetničke kancelarije za ljudska prava Geoffrey Robertson opetovano je utvrđivao tijekom svog istraživanja da je vatikanski papin sustav uvijek do sada uspješno spašavao kardinale, biskupe i svećenike od državnog krivičnog procesuiranja.

Prema tome on i zaključuje: Sveta Stolica, jedna pseudo-država, ugradila je kod prijateljskih država jedan strani pravni sustav po kojem se u najvećoj tajnosti postupa sa seksualnim prijestupnicima, a koji je nespojiv sa zakonima države u kojoj djeluje Sveta Stolica, a u nekim im je slučajevima čak sasvim suprotan tako da je tijelima za provođenje krivične pretrage on (vatikanski režim) uskratio dokaze. „U prijateljske“ države, o kojima govori Robertson, pripada također i Hrvatska.

Kao dokaz za njihovo zataškavanje može se uzeti i činjenica da nadbiskupi „svetoj stolici“ moraju pod prijetnjom isključenja prijaviti takve i slične zločine svojih biskupa i svećenika. Ta zlodjela bila su dakle Papi Franji i vatikanskoj državi sve vrijeme poznata. No, ta zlodjela u Vatikanu još uvijek spadaju pod tzv. papinsku tajnu, koju bi papa Franjo, kao prvo trebao ukinuti i učiniti ono što već dugo kao mantru ponavlja – sve zločince u talarima privesti sudu – ako ne želi ostati vječni demagog i obmanjivač javnosti.

Papa tvrdi, ne samo da je „Kristov namjesnik“ nego da je i „sv. otac“ – barem se tako dopušta nazivati. Dakle „sv. otac“ na zemlji, koji bi trebao učiti po učenju Isusa Krista i voditi život po Deset zapovjedi Oca Nebeskog!? Ima li koga koji će ustvrditi da Papa Franjo to i čini? No, ako on to u većini slučajeva ne čini – a na to ukazuju njegova djela, a ne riječi, tada mora dopustiti i pitanje; po čijim zapovijedima živi i uči?

Veliki inkvizitor kod Dostojevskog izgovorio je izravno pred Kristom odgovarajući odgovor: „Mi nismo s Tobom, nego s njim, … odonda otkada smo od njega uzeli ono što si Ti gnjevno odbacio, onaj posljednji dar koji ti je ponudio, kada je pred tvojim očima prostro kraljevstva ove Zemlje.“

Crkva ima zapovijed šutnje i tko se o nju ogriješi, pa bila to i žrtva seksualnog zločina u svećeničkom talaru, njoj se prijeti isključenjem, koje za sobom povlači vječno prokletstvo, ali ne za seksualnog zločinca nad djecom, već za žrtvu – vidi odredbu broj 369 u zbirci Neuner Roosa?

Za kraj, kako bi bilo da Papa Franjo u svojoj Vatikanskoj Crkvi u znak zadovoljštine za učinjene zločine nad djecom i njihovim dušama, proglasi dogmatsko učenje o šutnji za ništavno, pa da onda kao Papa prekine šutnju, odnosno, zataškavanje zločina pa i tada ako bi mu prijetio mogući sudski proces zbog zataškavanja – to bi bilo karakterno i priznavanje da smo pred Bogom svi jednaki, onako kako je to učio Isus iz Nazareta!?

Jedna misao o “ZATAŠKAVA LI PAPA FRANJO NAJGNJUSNIJE I NAJGORE MOGUĆE ZLOČINE ZBOG KOJIH BI SE MORAO PRIVESTI SUDU?

  1. Koliko je meni poznato do sada nije niti jedan svećenik, biskup, nadbiskup, kardinal ili bilo tko drugi iz crkvene hijerarhije, završio u zatvoru zbog svojih počinjenih seksualnih i inih zločina. Uvijek to završava na deklarativnoj razini, lijepim govorima, molbama za opraštanjem ili eventualno kod nekolicine slučajeva uvjetnom kaznom. Niti jedan pripadnik te crkvene oligarhije nije nikada bio isključen iz “svete katoličke crkve”. Najčešće se radi o premještanjima iz jedne župe u drugu ili se savjetuje dotičnom počinitelju zločina da se na neko vrijeme “primiri”, tj. povuče iz javnog djelovanja. Najnoviji događaj Francuskog kardinala Philippe Barbarina, kojem se sudi ovih dana zbog prikrivanja seksualnih zločina, samo pokazuju koliko je ta organizacija protiv Stvoritelja, učenja Isusa iz Nazareta i uopće ljudske humanosti. Kako se vrijeme sve više skraćuje na Zemlji, tako se i Mrak sve više raskrinkava.

    Francuskom kardinalu sudi se zbog prikrivanja seksualnih zlostavljanja:

    https://zivitrenutak.wordpress.com/2019/01/08/francuskom-kardinalu-sudi-se-zbog-prikrivanja-seksualnih-zlostavljanja/

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s