Za razmisliti / Kako izgledaju zakoni Svemira, a kako zakoni institucija crkvi?

Svemir – red!

Svemir je savršen red u ljudskom, prirodnom, životinjskom i biljnom svijetu. Čitav kozmos nalazi se u jednom savršenom redu koji se temelji na Svijetlu i beskonačnom jedinstvu čitavog stvaranja.

Sve materijalno i nematerijalno ima svoj specifičan titraj – frekvenciju – informaciju – komunikaciju koji egzistiraju u kozmičkom jedinstvu savršenog reda. Znači, jedno je prožeto sa drugim. Jedno prožima drugo i nadopunjuje se – egzistira u svemirskom jedinstvu.

Vjerske institucije – nered!

Religijske ili vjerske institucije stvorile su opći nered u ljudskom, prirodnom, životinjskom i biljnom svijetu. Temelj ljudskog djelovanja prožet je raznim vjerskim vrijednostima koji za posljedicu ima nered, kaos u svim aspektima života i življenja. Ono što je imalo predznak Svijetla pretvorilo se u predznak Tame. Sve materijalno i nematerijalno pretvoreno je u svoju suprotnost – negativan titraj – frekvenciju – informaciju – komunikaciju – koji sada egzistiraju u neredu, kaosu.

Znači, svatko je protiv svakog! Intelektualna inteligencija zamijenila je Kozmičku inteligenciju, koja se bavi isključivo sobom.

Svemir – slobodna volja

Svemir je stvorio slobodu u kozmičkim razmjerima. Mikrokozmos se nalazi u makrokozmosu i obrnuto. Slobodna volja je sveprisutna u čitavom stvaranju. Svi aspekti života postoje u savršenom redu upravo radi slobodne volje kao odraza poštivanja i prihvaćanja svega ili svakoga u zajedničkom suživotu. Istinski kozmički život dao je slobodnu volju kao pretpostavku kozmičkih zakona koji prvenstveno poštuju kozmički red. Sloboda donosi jasnoću i poštovanje! Slobodna volja ne vrši na nikoga pritisak – ne prisiljava! Slobodna volja ništa ne skriva, ona djeluje u potpunoj harmoniji. Slobodna volja je stvaralački čin beskonačnoga!

Vjerske institucije – nesloboda

Vjerske institucije stvorile su neslobodu u zemaljskim razmjerima. Iz savršenog reda stvorile su savršen nered. Svojim sebičnim i nezakonitim postupcima stvorili su vlastite zakone i zabrane koji ne dozvoljavaju slobodnu volju niti u jednom aspektu života – od biljaka, minerala, životinja do čovjeka. Sve je podređeno vlastitim interesima vjerskih institucija čiji je nauk ugraviran u državne sustave, koji po tim vjerskim vrijednostima razvijaju sustave kao predloške za život.

Posvuda su prisutni aspekti – nejasnoća, nepoštivanja, pritisaka, tajni. Kozmičkim zakonima suprotstavljeni su teološki zakoni – oduzeta je slobodna volja koja se pretvorila u prisilu i interes! (Ne)sloboda se uči i predstavlja kao Božja volja! Rezultat – svijet u kojem živimo postao je kaotičan! Svatko je protiv svakog – svi su protiv svih.

Svemir – mudrost!

Svemir je simbol svjetlosti! Božanska inteligencija je istovremeno odraz Božanske mudrosti. Kamen temeljac Božanske mudrosti je istina, koja se ne može tumačiti ovako ili onako – ona naprosto je – ona je nepromjenjiva. Ona u sebi sadrži osnovne elemente beskonačnosti: Jednakost – odraz je sveopće povezanosti – ne postoje uzvišeni niti podčinjeni. Slobodu – koja u sebi sadrži jezgru pravednosti, prihvaćanja i jasnoće. Mudrost gleda istinu iznutra, ona ne raspravlja – to je jednostavno Apsolutni kozmički zakon – nepromjenjiv. Istina je bitak, vječni zakon. Jedinstvo je čin apsolutne otvorenosti. Jedinstvo je čin zajedništva – gdje je jedan za sve i svi za jednoga. Bratstvo – pretpostavlja zajedništvo djelovanja čitavog stvaralaštva. Ono u sebi sadrži vječne zakone jednakosti, slobode i jedinstva, koji zajedno stvaraju međusobno povjerenje, odgovornost i suodgovornost. Ono je otvoreno i iskreno!

Vjerske institucije – intelektualna mudrost

Vjerske institucije simbol su mračnosti temeljene na ljudskoj, teološkoj inteligenciji i istovremeno temeljeni na sebičnim partikularnim interesima. Kamen temeljac teološke inteligencije su obmane i laži koji istinu tumači i ovako i onako, prema potrebi. Teološka istina je uvijek promjenjiva i prilagodljiva vremenu i situacijama u kojima se nalazi. Teološka mudrost i inteligencija je ograničena i u sebi uvijek sadrži elemente Nejednakosti gdje se naglašavaju uzvišeni i podčinjeni. U vjerskim institucijama ne postoji element Slobode koji u sebi sadrži pravednost, prihvaćanje i jasnoću. Teološka mudrost i poimanje sve gleda izvana i površno – ona uvijek raspravlja, uvjerava, nameće. Vjerskim institucijama je nepoznat čin Jedinstva, one ne njeguju transparentnost i otvorenost, već su vjekovima obavijene tajnama – navodno to Bog tako želi. Kod vjerskih institucija ne postoji božanska premisa “jedan za sve i svi za jednoga” – već samo, “svi za majku crkvu”!

Svemir – Pravednost

U svemirskim okvirima Pravednost izrasta iz četiri principa – jednakosti, slobode, jedinstva i bratstva. Pravednost odmjerava sve – da bi bila pravedna prema svakome i prema svemu. Njen temelj leži u stvaranju i održavanju mira na svim razinama stvaralaštva.

Ta esencijalna pravednost jest – o njoj se ne raspravlja – ona je sam život u okviru kozmičkih zakona.

Prakticiranjem i ostvarivanjem kozmičke pravednosti postepeno se urasta u stvarne zakonitosti života putem kojih se tada otvaraju drugi zakoni života.

Vjerske institucije – pravdanja

Vjerske institucije ne priznaju principe – jednakosti, slobode, jedinstva i bratstva – što znači da ne priznaju ni pravednost koja se temelji na tim principima. Samim time ne priznaju ni temelj pravednosti – mir! Vjerske institucije stvorile su svoje temelje – dogme, sakramente, kultove – putem kojih provode svoju pravednost u kojoj nema jednakosti, niti slobode, pogotovo ne bratstva!

Vjerske institucije svojim vjernicima sakrile su esencijalne principe života i zatvorile ih u teološke principe dogmi, sakramenata i kultova.

Aris Kostadinov

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s