Tko okonča svoje članstvo u Crkvi, okonča i crkveni savez krštenja – premda crkve to neće prihvatiti

Stručnjak evangeličke teologije:

Sažetak učenja o reinkarnaciji kod Origena, kod Isusa iz Nazareta, u Bibliji i u prakršćanstvu, daje časopis “Teolog”, izdanje br. 2 (poštanski pretinac 1443, 97864 Wertheim, Njemačka) O učenju Origena detaljno se može čitati u knjizi Geddes McGregora “Reinkarnacija i karma u kršćanstvu”, svezak 1, 1985.

O pitanju takozvanog saveza krštenja:

Doduše Crkva kaže da se doživotno ne može otkazati savez krštenja, kojemu smo kao dojenčad bili prepušteni, zato jer je navodno za vrijeme crkvenog krštenja Bog bezuvjetno djelovao na dojenčetu. Ali Bog se ne dopušta uzimati u takve crkvene postupke i On nema nikakve veze s tim krštenjem. S takvim izjavama o neotkazivosti crkve svakako daju na znanje da hoće doživotno zapisati neslobodu čovjeka.

Put izlaska iz crkvene ovisnosti, zastrašenosti i straha počinje time da si objasnim što hoće Bog i što znači krštenje. Ivan Krstitelj nije krstio da ljude učini članovima crkvene institucije. Krštenje je bilo znak za unutarnji obrat. Isus uopće nije krstio, a kad je rekao “Poučite, a zatim krstite”, On je mislio na duhovno krštenje koje netko primi kad nauči živjeti po Božjim zakonima. Tko okonča svoje članstvo u Crkvi, okonča i crkveni savez krštenja – premda crkve to neće prihvatiti.

Poznato je da Biblija nije autentično pisano djelo. Crkveni otac Jeronim koji je u 4. stoljeću od bezbroj varijanti načinio jedinstvenu Bibliju na latinskom jeziku, govorio je o krivotvorenjima , što se može pročitati u “Adolf Martin Ritter, Povijest crkve i teologije u izvorima”, svezak 1, Neukirchen 1997. Njegovo svjedočanstvo otisnuto je također u časopisu “Teolog”, izdanje br. 2, može se dobiti na poštanski fah 1443. 97864 Wertheim, Njemačka. Tamo je u poglavlju “Kako je Biblija bila prilagođena” iscrpno objašnjeno nekoliko primjera. Mnoge primjere navodi Dr. Robert Kehl u svom rukopisu “Istina o Bibliji” (Swedenborg Verlag, pošt.fah 247, CH-8032 Zürich) ili Karl-Heihz Deschner u svojim rukopisima, npr. “Ponovno je zakukurikao pijetao”. Određenim prijevodima bilo promijenjeno prvobitno značenje mnogih mjesta u Bibliji. O toj temi može se nešto pročitati kod Pinchas Lapide, “Je li Biblija točno prevedena”, Gütersloh 1986. ili u “Evanđelja s aramejskog motrišta” od Georga M. Lamsa, St. Gallen, 1963.

I u svakome znanstveno priznatome teološkom udžbeniku priznaje se npr. da su četiri evanđelista bila “urednicima” koji su, materijal koji im je bio na raspolaganju, prerađivali, dopunjavali i svrstavali u određene sklopove. Kod nekih mjesta u Bibliji znanstvena kritika teksta je pronašla da su u tim tekstovima osim toga poduzimana naknadna umetanja. Bez ustručavanja govore priznati teološki udžbenici i o tome da su neka pisma Novog zavjeta “pseudoepigrafi” što znači npr.: Netko je pisao pod Petrovim imenom kako bi njegov spis bio preuzet u Bibliju. Da bi potkrijepio autorstvo on se predstavlja kao očevidac i time se pretvara kao da je stvarno bio Isusov učenik i pratilac. Teolozi mogu s vjerojatnošću koja graniči sa sigurnošću reći da je takozvana 2. Petrova poslanica krivotvorena, ali se to opet stišava time da je baš to u antici bilo uobičajeno. Tko se interesira za to, može to iscrpno pročitati u znanstvenoj knjizi Norberta Broxa, “Krivi podaci autorstva”. Sažetak rezultata kod 2. Petrove poslanice može se dobiti preko adrese časopisa “Teolog”. Dobar pregled ukupnog stanja nalazi se u časopisu DAS WEISSE PFERD (Bijeli konj), br. 22/97. Max-Braunstr. 2, D-97828 Altfeld). On nosi naslov “Biblija – Što je umotvorina? Što je istina?”

Tekst iz brošure: Prorok, Zaklopite Bibliju! Izdaja Isusa Krista i proroka

Iz razgovora proročice Gabrijele sa stručnjacima katoličke i evangeličke teologije.

Pripremila: Ana Jurić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s