Pojam sloboda i ljudskih prava je ograničen ljudskim glupostima i sebičnostima koja su samima sebi svrha

Tko ne želi pogledati sebe gleda uvijek svoje bližnje.

Prema njegovom mišljenju on je dobri a bližnji – loši. Iz ovakvog ponašanja nastaje mudrijaš koji smatra da može upravljati tokovima svemira budući da se sebi samome čini prepametnim.

Spoznajte: glupan zna sve bolje. Dođe li k njemu bližnji sa svojom glupošću, tada se prepiru dva glupana. Obojici nedostaje mudrost.

Suprotnost istini je glupost; njome se bave čak mnogi.

Pođe li duša kao glupan u svjetove koje je sama svojom glupošću sebi odredila, tad je sve oko nje samo glupost, jer ona živi u iluzijama svojih gluposti. Čak ako nekadašnji čovjek zna za Božje zakone ali ih nije ispunio, ostaje glupanom i robom ropstva, gluposti, koju je živio i kojom se okružio.

 

Sve što vječno traje izvršava se u najdubljoj nutrini duše. To je istina, to je postojanost, to je život, to je rijeka, sopstvo, Ja Jesam. To je život i supstancija života u tebi.

Tko svoga bližnjeg okrivljuje za neistinu i laž, a tu izjavu ne može dokazati, taj svjedoči o sebi da stoji na rubu rijeke i da baca kamenje na onoga – i time kamenuje samoga sebe, jer njegov bližnji, kojeg okrivljuje, u njegovoj je nutrini dio njega.

Tko samo stoji na obali rijeke, vjeruje da je obala realnost jer ne poznaje rijeku. Tko se tako ponaša sam svjedoči o tome što on još jest.

Tko govori riječ, Ja jesam, gleda istinu i neistinu. On objašnjava, ispravlja, a zatim ide svojim putom, jer zna: Tko se promijeni i posveti Bogu ide putom koji vodi slobodi. Tko se međutim ne mijenja, taj ide kamenitim putom u patnju, da bi se preko patnje, koja je jednaka grijehu, probudio za istinu i da bi tada mogao ući u istinu.

Ako vam potraga za istinom ne dodija, tada ćete pronaći sebe tako što prepoznate svoje greške i slabosti i pravodobno ih očistite, prije nego vas patnja sustigne. Neka vam stoga traženje nikada ne dodija, jer ćete inače morati pretrpjeti svoje grešno.

Odlomak iz knjige: Velika kozmička učenja Isusa iz Nazareta

Kristove objave preko proročke riječi Gabrijele

Pripremila: Ana Jurić

________________________________________________________

Tko želi saznati više – knjigu je može naručiti na:

Multimedijski centar Riječ – Zagreb 098/9425-777

Tvrdi uvez, 292 str.

Cijena: 100 kn

Džepni format, 192 str. – cijena 40 kn

Knjiga sadrži Apsolutna znanja za sve što bi čovjek trebao znati o sebi, zemaljskom i kozmičkom životu

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s