Opomena svim hrvatskim biskupima

 

Slušajte vi biskupi! Igra je gotova! Stoljećima je vaš koncern, kojem ste svi vi danas na čelu, obmanjivao ljude i držao ih glupima, kako bi Vi, biskupi, zastupnici crkvenog koncerna mogli i dalje isisavati hrvatsko pučanstvo, a ono vam i dalje poslušno plaćalo crkveni danak.

Međutim, tom pučanstvu sve je očiglednije da institucija, kojoj ste vi na čelu ima puna usta imena Isusa, Krista – kao da je ona Njegov legitimni nasljednik. No u stvarnosti Vi ste Njegovu baštinu pogazili i javno izdali, svojim ste je naukom, a još više svojim djelima, neprekidno izrugivali i ismijavali, a to činite još i danas o čemu izvještavaju i javna glasila. Svakodnevno iznova pribijate Isusa, Krista na križ čineći suprotno od onoga što je On htio i to na najpodliji mogući način, ne u svoje, nego u Njegovo ime. A onda Ga, premda je uskrsnuo, vučete u pobjedničkoj povorci kao mrtvački trofej.

Što bi bili onda drugo, nego u prenesenom smislu, gomila vrebalaca na baštinu, gomila krivotvoritelja etiketa i krivotvoritelja novca? K tome još i licemjeri, jer se kitite imenom koje Vam ne priliči, jer Vam je očito svejedno za stvarno učenje i etičko-moralni uzor Isusa iz Nazareta. Inače ne bi prošlost Vašeg koncerna bila do vrha puna krvi i zločina nego bi se ponašali barem onako kako je Nazarećanin živio kao uzor. Ali o tome ne može biti riječi ako vaša djela usporedimo s riječima Isusa Krista na kojeg se pozivate i za kojeg tvrdite da ga slijedite.

Opomena za vas, hrvatski biskupi, neka budu riječi Isusa citirane iz vaše Biblije koje je Isus rekao kada je iz hrama u Jeruzalemu istjerao trgovce životinja za žrtvovanje? «Moja kuća treba biti kuća molitve svih naroda! Vi ste međutim od nje učinili razbojničku špilju!» (Mk 11,17)

Za bolje razumijevanje: Nitko vas ne želi iz Vaših raskošnih pećina i palača istjerati. Možete spokojno tamo ostati i vjerovati što god hoćete i dopuštati da Vam za to plaćaju oni kojima se sviđaju Vaše ceremonije i rituali, a koji nisu kršćanski jer potječu iz poganstva kao i oni koji hoće i nadalje štovati kosti umrlih i kipove navodnih «svetaca» umjesto da se obrate Bogu u sebi.

Hoće se samo jedno, upozoriti vas na poštovanje prema spasitelju svih duša i utemeljitelju kršćanstva Isusa Krista, zamolbom: Ako ostanete kakvi jeste nemojte se više zvati «kršćanima»!

Jer vrč ide na izvor dok se ne razbije. A to što ste stoljećima do danas učinili od prvobitnoga, čistog učenja Nazarećanina, izaziva mučninu i negodovanje kod onih koji ozbiljno shvaćaju i ljube Isusa, Krista i Njegovo djelo kao i učenje Govora na Gori, kako bi ga korak po korak ostvarivali u svom životu.

Biskupi, dosta je! Ne zaboravite: Postoje još karakterni nasljednici Isusa, Krista oni koji još bistrom glavom mogu shvatiti što je veliki Učitelj čovječanstva Isus, Krist mislio rekavši: «Ne sakupljajte sebi blaga što ga moljci i hrđa nagrizaju!», «Tko se mača laća, od mača će i poginuti!», «Prvo poučite, a onda krstite!», «Tko i jednoga od ovih malenih, koji vjeruju u Mene, navede na zlo, bilo bi bolje za njega da ga bace u more s mlinskim kamenom oko vrata.», «Ne dopustite da vas nazivaju Ocem!», «Samo je jedan svet, vaš Otac nebeski.»

Teško je shvatiti da vam je uz toliko godina školovanja toliko teško razumjeti smisao riječi iz vaše Biblije i provesti ga u djelo? Umjesto razumijevanja Vi ste se upravo u ime i na račun Isusa, Krista uspjeli ogriješiti o svaku pojedinu od ovih nekoliko ovdje spomenutih rečenica i izliti na čovječanstvo beskrajnu patnju, mora suza i krvi – i još dopustiti da Vas za to plate! Od zločinačke prošlosti vaše crkve sve do do danas se niste stvarno distancirali niti ima izgleda da će te to uskoro učiniti. Za vas kao da ne postoje Pavlove riječi: «Što čovjek sije, to će i požeti!» Sijali ste gotovo 1700 godina a žetva – kao da je u punom jeku.

Bog ne daje svoje izrugivati – stoji također u Bibliji.

Događaji posljednjih godina, mjeseci i dana svjedoče o tome da je žetva u toku?!

Unatoč svim progonima tijekom povijesti, unatoč inkviziciji i istrebljenju svih «heretičkih pokreta», i unatoč gnjusnoj i zločinačkoj inkviziciji nekada i danas – mnogi ustaju, javno i glasno, bez straha u obranu učenja Govora na Gori kojeg ne smatraju utopijom, već jedinom realnom prilikom koja danas još preostaje čovječanstvu.

Teško je razumjeti da ne opažate već nadolazeće vrijeme!? Svejedno što vi poduzimali nećete zaustaviti događaje novog vremena u kojem se više neće trpjeti da Vi i Vaš institucionalni crkveni nauk stalno zloupotrebljavate ime Boga Oca i Krista kako bi zastrašivali i manipulirali građane Hrvatske u postizavanju svojih ciljeva.

Za bolje razumijevanje: Spokojno uživajte i dalje u svojem milijarde vrijednom bogatstvu, gomilajte i dalje svoje akcije, udjele u fondovima i nekretninama, dok više od jedne milijarde ljudi gladuje – ali onda molim, više se nemojte zvati «kršćanima»!

Tovite svoj koncern i dalje svake godine milijardskim uplatama poreznih platiša, državnim subvencijama za sve i svašta, naplaćivanjem sakramenata i misa uključujući i Vaše biskupske plaće, dok milijuni nezaposlenih pate od siromaštva, a to sve dok porezni platiša to trpi i vama podčinjeni leminzi u vladi to dopuštaju – ali se onda više ne zovite «kršćanima»!

Opravdavajte i dalje ratove i sudjelovanje u ratovima, skrbite i dalje u svojim vojnim palačama za osposobljavanje vojnika za ratove i ako je moguće također ih nastojite uvjeriti da je Božja volja što brane Hrvatsku u Afganistanu – ali se nemojte zvati «kršćanima»!

Uvjeravajte i dalje vjernike da mogu doći do Boga samo preko vas i da postoji «vječni pakao» i da postoji «Bog koji kažnjava», bacajte ih time u duševne muke i otuđujte ih od našega nebeskog Oca koji stanuje u nama i koji je jedino ljubav – ali se tada zovite «katolicima», ali nikako više «kršćanima»!

Diskriminirajte i dalje žene sve dok one to podnose – ali se više nemojte zvati «kršćanima»!

Štitite i dalje oskvrnitelje – podle zločince djece u redovima Vaših klerika, premještajte ih iz župe u župu sve dok jednom cijela sela i gradovi ne istupe iz crkve jer im je vaš nemoral dozlogrdio i ne žele ga dalje trpjeti i gledati – ali se više nemojte zvati «kršćanima»!

Proklinjite i nadalje one koji Vas ne slijede i slušaju – ali se molim više nemojte zvati «kršćanima»!

Kolumnist Udruge David

Moris Hoblaj

 

 

Jedna misao o “Opomena svim hrvatskim biskupima

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s