D e r n e k

Jedna mala djevojčica na dnevniku TV Nova na pitanje kako će proslaviti Veliku gospu spontano je odgovorila – najprije u crkvu, a zatim na dernek.

To i je stvarna slika slavlja blagdana Velike gospe u kojoj su svi došli na svoje. Kardinal i biskupi dočepali se mikrofona, i takmičili tko će održati bolji politički govor – oplevši tobože po politici i političarima, po nepoćudnim medijima i svima koji misle i govore suprotno katoličkom nauku. Bilo je tu najviše govora mržnje – direktno ili ispod žita.

Boga i Krista u kontekstu Njihovog nauka, nitko nije ni spomenuo, jer svi su došli na dernek iz nekih svojih sebičnih razloga, , mada je bilo i onih koji su došli izmoliti dobro za sebe i svoje bližnje.

Većina ljudi, vjernika ili ne poznaje nauk Nazarečanina ili za njega ne žele znati, – a on govori o jednakosti, slobodi, jedinstvu, bratstvu i pravednosti svih ljudi u zajedničkom Ocu, bez podjela – ali ipak ljudima je mnogo bliži katolički nauk koji dijeli ljude na katolike i one ostale koji ne razmišljaju katolički – dakle, neprijatelje svih katolika.

Možda je pitanje svih pitanja za one koji mogu još razmišljati svojim razumom! Nalazi li se Bog prema crkvenim predstavkama u crkvama i drži li svećenstvo svojim naučavanjem monopol nad Bogom putem mnogih rituala, procesija, dogmi, sakramenata, kultova, oltara…ili je Bog dostupan svakome tko otvori svoje srce za njega!?

Isus iz Nazareta je rekao: Vi ste hram Duha Božjeg i ne trebaju vam vanjski hramovi – slijedite Moje, a ne pogansko učenje!

Autor: Aris Kostadinov

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s