Još Ga i danas crkvene institucije za Božić bagateliziraju kao mutavo djetešce u jaslicama da bi Ga tijekom godine izložili kao mrtvaca na križu – kao ubijeni trofej tadašnje svećeničke kaste – ali do danas poriču sadržaje, svrhu Njegova zemaljskog života

Pripremila: Ana Jurić

Njegova riječ vrijedi!

Recimo to odmah: nemojte vjerovati svećenicima muškarcima koji kažu da se po Govoru na Gori ne može živjeti, prema paroli: mi svećenici muškarci to napokon tvrdimo već 2000 godina.

Isprobajte to sami! Iskusite to sami: po Govoru na Gori može se živjeti! Pođite korak po korak putem Govora na Gori!

Isus iz Nazareta, Krist Božji, nije bio niti je utopist. On, Isus, Krist, bio je i jest duhovni revolucionar. On ne bi nikada bio nas ljude poučavao Govor na Gori kad se po njemu ne bi moglo živjeti. Upitajmo se: koji bi bio smisao toga? Narodna mudrost kaže: što ne koristi, nema smisla.

Inkarnirani Sin Božji, koji je nama ljudima donio i donosi nebesku istinu, bio je neugodan moćnicima u državi i svećenstvu tada kao što je i danas. On je pokazivao i pokazuje gdje moćnici i svećenstvo krše Božje zapovijedi i poganskom kultnom religijom zasljepljuju narod. Zbog toga su Ga progonili, izdali i ubili. Glavna poruka Njegova života bio je i jest Govor na Gori. On nam je pokazao taj jednostavni put, put Govora na Gori, kako bismo kad preminemo, pronašli put natrag u Očevu kuću. Kamo su dovele sve stranputice posljednjih 2000 godina – prije svega labirinti institucija Crkve sa svojim smjernicama politici i gospodarstvu – pokazuje stanje ovog svijeta, u kojem sve jasnije postaje vidljiv kauzalni zakon a brojne posljedice uzroka uzdižu se na horizontu kao sablast.

To zovu „klimatskom katastrofom“. Da, Zemlja će u najvećoj mjeri postati nepogodna za stanovanje, i to vrlo skoro, kako izvještavaju klimatolozi. U medijima se moglo čuti da je sastanak na vrhu o klimi u Kopenhagenu katastrofa za ljudsku civilizaciju.

Lako je razumljivo da život po Govoru na Gori Isusa iz Nazareta u politici, društvu, u obiteljima, na radnome mjestu ne bi Majku Zemlju učinio neprijateljem ljudi!

Do današnjih dana prepoznatljivo se nazire prezir Crkava prema velikome nebeskom učitelju zakona Isusu, Kristu.

Još Ga i danas crkvene institucije za Božić bagateliziraju kao mutavo djetešce u jaslicama da bi Ga tijekom godine izložili kao mrtvaca na križu – kao ubijeni trofej tadašnje svećeničke kaste – ali do danas poriču sadržaje, svrhu Njegova zemaljskog života, ne uvažavaju Govor na Gori, po kojem je On živio kao primjer, i nazivaju ga utopijom. To ipak jasno pokazuje čije dijete su ti milijarde teški crkveni koncerni, i da ime «kršćanski» upotrebljavaju samo za svoje svrhe, dakle zloupotrebljavaju.

Isus, Krist, je uskrsnuo! Kao uskrsnuli Krist Božji On se vratio u proročkoj riječi, u Proročkom Duhu. Već više od 35 godina Duh Krista Božjeg govori kroz usta proroka svim voljnim ljudima koji to hoće shvatiti, koji to mogu shvatiti. Usprkos svim svjetovnim i crkvenim otporima On, Krist, govori preko svoje izaslanice i proročice današnjeg vremena. Božji Duh puše gdje hoće. Tako je On nama ljudima još jednom jednostavnim riječima objasnio, produbio i izložio pouke Svojega Govora na Gori – shvatljivo ljudima današnjih generacija.

Tekst iz knjige: Novo doba Krista Božjeg

Autor: proročica Gabriele

Jedna misao o “Još Ga i danas crkvene institucije za Božić bagateliziraju kao mutavo djetešce u jaslicama da bi Ga tijekom godine izložili kao mrtvaca na križu – kao ubijeni trofej tadašnje svećeničke kaste – ali do danas poriču sadržaje, svrhu Njegova zemaljskog života

  1. Krist je ljubav, Krist je uzor, Krist je put, Krist je život. Staviti ljubav, uzor, put i život na križ da u ime griješnika ispašta je nevjerojatna glupost. Pa biste li vi svog dobrog prijatelja stavili na križ da pati umjesto vas. Ali on je pristao na to, pa što on je tako dobar, on je to već pretrpio, nisam ni znao …. NIKAKO! NIKADA! Dragi moj najbolji prijatelju, dragi moj učitelju, svjetli uzoru kroz kojega mogu gledati predobroga Boga plačem zbog svake tvoje ranice, plačem zbog svojih slabosti, plačem jer te svakodnevno zaniječem, plačem jer nemam više snage da ti pomognem. Duša urla na nepravdu, tijelo još uvijek ne djeluje kako treba u ovoj gustoj materiji, ne osuđujem, ne mrzim, ne ljutim se …. molim i skupljam mrvice dobrote. Jednoga dana vaga će prebaciti na drugu stranu,iluzija će nestati, gluposti će se srušiti, duše će se osloboditi … a do tada treba strpljivo skupljati mrvice dobrote i NIKAKO, NIKAKO, NIKAKO ne činiti zlo. Ljubiti neprijatelja! Iskreno ljubite neprijatelje kao najveće dobročinitelje jer da nije njih kako bi mogli pokazati svoju ljubav. Mir vašim dušama i veliki zagrljaj svima.

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s