Muževi Crkve, bilo katolički ili luteranski ili oni koji su im bliski srodnici po mišljenju, govorenju i postupanju, izvadili su iz Govora na Gori Očenaš i ponudili ga svojim vjernicima samo za moljenje. Svećenici muškarci nisu poučavali ono što Očenaš sadrži u svojoj dubini. Oni izverglaju uzvišenu molitvu isto kao i njihovi vjernici, koji su im povjereni ritualom krštenja.

Fotos: Pixabay

Glasovi političara su isto tako smušeni kao i glasovi muževa Crkve. Uzalud se traže rješenja. Kako to izgleda u gospodarstvu? Od trenutačne gospodarske recesije profitiraju jedino banke i veliki kapital. U njihovo nezasitno ždrijelo trpa se sve više novaca. Srednji sloj se koliko je moguće čvrsto drži svojeg plamenčića, koji se polako gasi.

I osobito: svećenici, muškarci koji sjede na svojim milijardama, kao i uvijek u svojim propovijedima i dobrotvornim proglasima prenemažu se o velikoj ljudskoj bijedi duše i tijela. Ti propovjednici propovijedaju davanje iz nesebične ljubavi, ali je njihova osobna ljubav prema kapitalu toliko velika da je oni neće umanjiti, već baš naprotiv povećati kada svoje odmetnute ovce mogu uhvatiti u svoj tor, koji se plaća. Učenje Nazarećanina već je odavno uništeno. Umjesto njega ima dogmi, rituala, sakramenata, kultova i takozvanog oprosta, koji katkad i ponešto košta.

Ali unatoč svemu tome mnogi ljudi, čiji su glasovi sve jači, prepoznaju: «tako ne može ići dalje!» Tako niti ne može ići dalje jer Zemlja zaustavlja pučanstvo koje isisava zemlju i na najokrutniji način muči životinje.

Isus iz Nazareta je u Svojim govorima čovječanstvu prorekao kraj ovoga svijeta. Već više od 35 godina Kristov Duh se objavljuje preko Svojeg instrumenta i ponovno upozorava čovječanstvo na ovo vrijeme, koje su mnogi proroci pretkazali – ako se čovječanstvo ne obrati. To je vrijeme sada pred vratima mnogih ljudi. Ponegdje je već probilo ulaze. Strašilo koje se približava, a izgradilo ga i pokrenulo cjelokupno čovječanstvo, jezgrovito se naziva «promjena klime». Moćnici ovog svijeta vjeruju da izvanjskim ograničenjima mogu zaustaviti kozmičku katastrofu. Da je to samo fatamorgana, morat će shvatiti mnogi ljudi, najkasnije kad takozvana promjena klime provali vrata klimatskim ekspertima i navjestiteljima spasa.

Nedvojbeno je: Zemlja se čisti, što se vidi po znacima koji ukazuju na buru. Ona se čisti od nemorala, nasilja i brutalnosti, od udaranja, probadanja i ubijanja, od trovanja Zemlje i pljačke prirodnih bogatstava – od svega onog što je Zemlja kroz nezamislivo duga razdoblja trpjela kako bi moglo nastati ono što je veliki učitelj mudrosti Isus iz Nazareta najavio.

A Krist Božji, Spasitelj svih duša i ljudi, već više od 35 godina ponovo viče u ovaj svijet: «Ja Sam put, istina i život. Nitko neće doći Ocu osim po Meni.»

Ove riječi imaju vrijednost jer su istina. Institucije Crkve nisu ozbiljno shvatile Isusove riječi isto kao ni Njegov Govor na Gori, koji je uzvišeno učenje iz Nebesa, iz Božjeg kraljevstva. Institucionalnu religiju, koja je više nego površna, car Justinijan je u 6. stoljeću stavio u sjenu ovostranoga kao katoličko «čudo» i okrunio je krunom ega. Njezini zastupnici, svećenici muškarci, odbacili su Isusov Govor na Gori kao utopiju i propovijedaju da pripada nekome drugom svijetu. Naprotiv to je istina: ovaj svijet, materijalistički, brutalni i okrutni svijet nema ničega zajedničkog s velikim učiteljem mudrosti Isusom, Kristom, i Njegovim Govorom na Gori, jedinim učenjem koje bi moglo obnoviti ovaj svijet.

Istina pobjeđuje! Iz ovoga svijeta ruševina uzdiže se Novo doba i s njim doba Krista Božjeg, život Govora na Gori. To je sidro spasa za novu Zemlju i ljude koji dopuštaju da ih spasi Spasitelj Krist.

Muževi Crkve, bilo katolički ili luteranski ili oni koji su im bliski srodnici po mišljenju, govorenju i postupanju, izvadili su iz Govora na Gori Očenaš i ponudili ga svojim vjernicima samo za moljenje. Svećenici muškarci nisu poučavali ono što Očenaš sadrži u svojoj dubini. Oni izverglaju uzvišenu molitvu isto kao i njihovi vjernici, koji su im povjereni ritualom krštenja. Očenaš, međutim, sadrži velik dio Govora na Gori.

Uzmimo samo riječi: «Tvoje kraljevstvo dolazi, Tvoja se volja vrši.» Upitajmo se: vrši li se Božja volja u ovome svijetu? Ako je Govor na Gori utopija, tada se ni Očenaš, koji je izvadak iz Govora na Gori, ne može tumačiti. Po izjavi svećenika muškaraca on spada pod natuknicu «utopija», kojom su ocijenili Isusov Govor na Gori.

U Očenašu se također kaže: «Oprosti nam naš dug kao što i mi opraštamo svojim dužnicima.» Upitajmo se: tko oprašta i tko može oprostiti? Isus, Krist, u Bogu, Našem Ocu, ili svećenici muškarci ili možda čak vrata oprosta u Rimu?

Tekst iz knjige: “Novo doba Krista Božjeg” dato preko proročice Gabriele

Priredio:

Aris Kostadinov

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s