Koliko je katolička crkva još kršćanska i Kristova?

priloziPrema sve češćem javljanju pojedinih medija a posebno ovog zadnjeg: http://net.hr/danas/hrvatska/bijesna-majka-napala-crkvu-jer-pokusava-zaraditi-na-krizmi-imaju-cjenik-traze-novac-za-doslovno-sve/ pod naslovom BIJESNA MAJKA NAPALA CRKVU JER ZARAĐUJE NA KRIZMI: ‘Imaju cjenik, traže novac za doslovno sve!’ crkva nije niti Kristova a po tome ni kršćanska!

Koliko je poznato iz kršćanskih dokumenata, a posebno iz Biblije koju crkva tretira kao autentičnu riječ božju, Isus Krist je učio i pomagao ljudima bez da je naplačivao. Radio je kao tesar i zarađivao svoj kruh a u slobodno vrijeme služio je svojem i našem nebeskom Ocu – učeći Deset zapovjedi i pomažući ljudima oko sebe. Također je poznato da Isus nije dijelio nikakve sakramente i nije učio niti naredio da to itko od njegovih sljedbenika radi. No, sve češće čitamo u našim medijima, da njegovi samozvani sljedbenici-svećenstvo a ispred svih Katolička crkva, čini Njemu suprotno. Naime, skupljaju sredstva za življenje i stjecanje bogatstva bez da rade svojim rukama znojeći se kao svi ostali kršćani i kao što je to svojim primjerom činio Isus iz Nazareta u čije ime, navodno djeluju. Stoga bi bilo opravdano za svakoga koji slijedi i plaća duhovne usluge svećenstvu i biskupima – i to u više slučajeva najmanje dva puta – da se upita; Koliko je Katolička crkva još kršćanska i Kristova?

Isus Krist je bio protiv svećenstva i njihove prakse dijeljenja religioznih simbola, sakramenata za spasenje duša! On je sve koji su to prakticirali, u prvom redu svećenstvo, oštro ukorio i nazvao zmijinim leglima, trulim grobovima i djecom boga laži…(usporedi Evanđelja).

U Bibliji, koju crkva tretira kao autentičnu riječ božju, stoji zapisano po smislu; „ … zabadava ste dobili zabadava dajte i dalje“. Po ovome se može zaključiti da duhovne usluge naplačuju samo oni koji zloupotrebom imena Isusa Krista pljačkaju svoje poslušne vjernike u svoju korist, a to nije ljudski, a da ne govorimo – kršćanski. Ovdje se radi zasigurno o jednoj nepravdi iz duhovnog stajališta, no, da li se radi i o nekom protuustavnom i protuzakonitom djelovanju trebale bi ispitati za to zadužene državne institucije? Najučinkovitije bi ipak bilo da se kršćani ravnaju po učenju Isusa Krista jer će u tom slučaju uzeti život u svoje ruke i biti poslušni Onom, koji ih je u stanju, preko savjesti i preko ispunjavanja Deset Božjih zapovjedi voditi, a to je Isus Krist koji u svoje vrijeme kao Isus iz Nazareta nije surađivao sa svećenstvom pa to ne čini niti danas kao Uskrsli Krist i otkupitelj svih ljudi i duša!

Moris Hoblaj

Jedna misao o “Koliko je katolička crkva još kršćanska i Kristova?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s