Vatikan smijenio Bozanića – nadbiskupa kojemu je nacionalizam važniji od Evanđelja!

Bozanic predvodi misu u crkvi Krista Kralja 011111Mediji javljaju da je Vatikan smijenio Bozanića s najmoćnijega mjesta Crkve u Hrvata, najvjerojatnije, s razlogom jer je s oltara umjesto Radosne vijesti i evanđelja uglavnom propovijedao najjeftiniji nacionalizam.

Dakle, kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, više neće biti na čelu Biskupske komisije za odnose s državom. Na tom mjestu zamijenit će ga mons. Dražen Kutleša, biskup porečko-pulski. Nagađa se da je Bozanić s tog mjesta smijenjen na intervenciju Državnog tajništva Svete Stolice. Doznaje se također da je papa teško razočaran Bozanićem ali i velikim djelom hrvatskih biskupa, jer se aktivno i javno, usprkos upozorenja iz Vatikana, danomice miješaju u dnevne političke procese i da im je milije umjesto Radosne vijesti i Evanđelja s oltara propovijedati najjeftiniji nacionalizam.

Neki tvrde, da smjena Bozanića ukazuje i na to koliko duboko stoji visoki kler katoličke Hrvatske u nemoralno-etičkoj nekršćanskoj baruštini. Uostalom, u Hrvatskoj je tek sada vidljivo koliko je papa Franjo imao pravo, koji istina za volju svojim riječima i djelima po ničemu nije drukčiji od njih, kada je svojim kardinalima, biskupima i svećenstvu dijagnosticirao 15 opakih duhovnih bolesti kao na primjer duhovni alzheimer, egzistencijalnu shizofreniju i lažni narcizam.

Nagađa se i o tome da više nije daleko dan kada će katolici u Hrvatskoj shvati da njihova Katolička crkva, osobito njezin visoki kler, ne samo u Hrvatskoj nego i u Vatikanu i diljem svijeta, nema baš ništa zajedničkog s kršćanstvom kojeg je učio i uči Isus Krist – osim njegovog imena kojeg zlorabi u svoje svrhe?

Dobiva se također dojam, posebno, nakon nevjerojatnih najnovijih otkrića svakojakih crkvenih seksualnih i drugih zločina kao i monetarnih i političkih manipulacija, da crkvene okrunjene glave visokog klera u Vatikanu i u Hrvatskoj, te diljem svijeta, svojom intelektualnom teološkom retorikom vješto i besramno koriste uz prijetnju vječnog pakla,, odnosno, zlorabe, ime Boga Oca i Krista s ciljem uvjeriti narod, da je Bog inspirator katoličkoga nauka, odnosno, još drastičnije, da je Katolička crkva i Bog jedno te isto.

Iz vidika zdravog razuma ovakav nauk crkve je opasnost za duhovni razvoj čovjeka, jer dogme, rituali, forme, tradicije i ceremonije se protive kršćanskom izvornom nauku kojeg je Isus propovijedao i živio, tj. da su svi ljudi u Bogu jedan narod, dakle braća i sestre, i da se ne bi trebali dijeliti na konfesije, nacije, bogate i siromašne te klerike i laike!

Moris Hoblaj, teolog

* * *

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s