Otvoreno pismo Boži Petrovu i ostalim Mostovcima. Jeste li vi most za građane!?

Poštovani,

images-2posljednjih dana nakon izbora svjedoci smo da ste u javnosti svojim reformskim stavovima i zahtjevima s pravom izazvali izuzetnu pažnju građana. Najavili ste u budućnosti i velike reformske uštede kao što su: smanjivanje broja saborskih zastupnika, ukidanje zastupnicima mnoge beneficije, rezanje saborskih plaća itd. Svatko dobronamjeran može i mora takve inicijative pozdraviti! No, to bi mogli opet biti samo kozmetički zahvati za dobivanje simpatije građana. Nigdje se u vašem programu ne spominju reformske uštede koje svake godine izuzetno mnogo opterećuju državni proračun. Čini nam se da su vaše najavljene uštede prava kozmetika u odnosu na godišnje izdvajanje novca iz državnog proračuna za vjerske institucije i zajednice.

Znamo da dvije vodeće hrvatske političke stranke ne žele dirati u taj vrući krumpir, kao što nisu bile spremne dirati u mnoge reforme koje vi sada predlažete. Znamo i da nezamislivo mnogo novca svih građana odlazi u crkvene blagajne, “jer to tako mora biti”!? Znamo i kako većina crkvenih službenika raskošno žive! Znamo i koje sve dodatne beneficije dobivaju od države (građana)! Svi znamo ali …….!?

Ako ste iskreni kršćani, a u to ne sumnjamo, tada znate i stav Isusa iz Nazareta koji je tome svjedočio svojim primjerom (prenosimo tumačenja svih kršćanskih crkava), digavši glas protiv farizeja i bogatih. Vjera je za svakog čovjeka koji ju prakticira jako važna, može se reći nasušna hrana. Ipak, ona ne bi trebala imati uteg u milijunima kuna oko vrata svih građana , jer to nije u duhu pravog kršćanstva.

Ako ste zaista iskreni reformatori koji žele pomoći i biti za svoje građane, kako se predstavljate, tada to potvrdite djelima. Najavite u svojim reformama i pregovorima oko formiranja vlasti i raskid ugovora države Hrvatske sa svim vjerskim zajednicama i institucijama. Normalno bi bilo da vjera služi građanima a ne obrnuto! Sigurni smo da će Vas većina građani nagraditi ako pokažete da niste još samo jedna ideološka pratilja na političkoj sceni. Ne zaboravite: radi se o jednom golemom financijskom utegu oko vrata državnog proračuna ( građana). Pitanje nas, građana: jeste li vi most prema nama građanima ili most na kanalu koji se podiže kad nešto veliko ispod njega prolazi!?

Udruga David

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s