Udar “priziva savjesti” na ljudska prava i slobode u Hrvatskoj

Poštovani,
Javljamo Vam se ovim putem i želimo nažalost ostati anonimni jer ne znamo koje posljedice bi mogle nastati iz ovoga.
Naime, naša djeca polaze dječji vrtić „Fijolica“ u Prelogu. U prvom mjesecu ove godine stavljena je obavijest roditeljima da će od 1.09.2015. imati mogućnost upisati dijete u waldorfsku skupinu. Po saznanjima za skupinu se prijavilo 34- ero djece. Na samom plakatu je bila obavijest da je program priznat i verificiran od strane Ministarstva i da će ga voditi educirani odgajatelj, waldorfski odgajatelj.
Roditeljski sastanak se trebao održati 26.02.2015. u 18 sati, da mi kao roditelji, zainteresirani i oni koji žele dobiti informacije o ponuđenom programu, možemo vidjeti sam način rada te skupine i rad tog odgajatelja. Nažalost do toga nije došlo, jer je stavljena obavijest, u srijedu, 25.02.2015 da se sastanak odgađa.
Iz povjerljivih izvora saznajemo da je na sjednici upravnog vijeća vrtića prijedlog za otvaranje waldorfske skupine jednoglasno prihvaćen. Do danas nama kao roditeljima nije data nikakva informacija zašto je roditeljski odgođen, a po facebooku i novinama kruže priče da program ne žele prihvatiti gradsko vijeće grada Preloga, sam gradonačelnik i da se čak umiješala i crkva jer kao da to nije program primjeren za ovaj grad koji je prvenstveno katolički grad. Zar svaki roditelj nema pravo odgajati svoje dijete kako želi i po načelima kojima želi?
Pa zar danas u 21. Stoljeću nije ovo diskriminacija naše djece, nas kao roditelja jer želimo nešto novo i drugačije?

Roditelji koji žele promjene za dobrobit svoje djece

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s